Étkeztetés

Kérdés: Intézményünkben problémát okoz az étkeztetési feladatok személyek közötti megosztása. Kérdésünk lenne, hogy melyek az élelmezéssel foglalkozó munkakörök, a feladatok hol, hogyan kerülnek megírásra, továbbá az élelmezésvezető milyen feladat- és hatáskörrel bír?
Részlet a válaszából: […] ...tagjai lehetnek az élelmezési raktáros, a szakács és a konyhalány. Az egység tagjai közül az élelmezési raktáros feladata az egyik legfelelősségteljesebb, mivel ő az a személy, aki a jóváhagyott étlap alapján a szerződött szállítóktól megrendeli az árut...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2014. november 4.
Kapcsolódó címke:

Akkreditált képzés áfamértéke

Kérdés: Intézményünk módszertani feladataiból kifolyólag jogszabály által előírt – pontszerző – akkreditált továbbképzést szervez gondozónők részére. A képzéshez saját dolgozót és külső óraadókat alkalmaz, megbízási szerződéssel. Az intézetet az OKÉV nyilvántartásba vette, a képzést a FAT akkreditálta. Az óraadó benyújtott számlájában érvényesíthet-e áfát? Az intézet saját dolgozóját megbízási szerződéssel foglalkoztathatja-e óraadóként?
Részlet a válaszából: […] ...a munkaviszony, vagy munkaviszonyjellegű jogviszony, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében végzettmunka, amely a megbízó felelősségével alá- és fölérendeltségi helyzetet jelenta teljesítés feltételeiben és díjazásában. Mivel az intézménynek...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. március 16.