Közalkalmazottak 2012. évi bérkompenzációja


A 371/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletre hivatkozva kérdezzük, hogy a következő esetekben megilleti-e közalkalmazottjainkat a 2012. évi bérkompenzáció?
1. munkavállaló
- a közalkalmazotti jogviszony kezdete: 2012. január 2.,
- a munkavállalónak sem 2011. december 31-én, sem 2012. január 1-jén nem volt sem jelenlegi, sem pedig más munkáltatóval semmilyen munkaviszonya.
2. munkavállaló
- a közalkalmazotti jogviszony kezdete: 2012. január 2.,
- a munkavállaló 2011. december 3-ig közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott volt a települési önkormányzatnál.


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2012. július 3-án (166. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 3208

[…] állt munkavégzésre irányuló jogviszonyban, a 2. § (2)-(13) bekezdései alkalmazásával jogosult a kompenzációra. A rendelet mellékleteként szereplő munkavállalói nyilatkozathoz fűzött magyarázat szerint az érintett jogviszonyának keletkezési időpontjaként azt a dátumot kell tekintenie, amikor jogviszonya a költségvetési szervnél (a kompenzációs rendelet hatálya alá tartozó foglalkoztatónál) létrejött. Amennyiben a kompenzációs rendelet hatálya alá tartozó foglalkoztatónál 2011-ben létesített jogviszonyt, de azt közvetlenül megelőzően is e foglalkoztatók valamelyikénél állt alkalmazásban, akkor ezeket a jogviszonyokat a kompenzáció igénybevétele szempontjából folyamatosnak kell tekinteni, és a legkorábban keletkezett jogviszony létrejöttének dátumát kell figyelembe venni a kitöltéskor. A jogviszony folytonosságát nem szakítja meg álláskeresési támogatás igénybevételének időszaka, ha az érintett azt megelőzően és azt követően is a kompenzációs rendelet hatálya alá tartozó foglalkoztatónál létesített jogviszonyt. Amennyiben valaki 2012-ben, év közben létesít jogviszonyt a kompenzációs rendelet hatálya alá tartozó foglalkoztatónál, de azt közvetlenül megelőzően is e foglalkoztatók valamelyikénél állt alkalmazásban, ezeket a jogviszonyokat a kompenzáció igénybevétele szempontjából szintén […]
 
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.