Normatíva


Cégünk gyermekek étkeztetését végzi óvodában, iskolában, speciális szakiskolában, diákotthonban, gyermekotthonban. 2013-tól az étkeztetés ellátása részben az önkormányzat és a KLIK hatáskörébe került át.
A tanítási időben napi háromszori étkezés ellátása az önkormányzat feladata lett, az intézményben lakó, állami gondozott gyermekek teljes ellátása pedig a KLIK-é. A KLIK nem igényelhet a gyerekek után étkeztetésre normatív támogatást, és feladatfinanszírozással rendezik az étkeztetés ellenértékét. Az önkormányzat lehívhatja-e változatlanul a támogatást minden gyerek után? Amennyiben az intézményi adatok módosulnak, van-e lehetőség év közben a normatív támogatás lehívására? Átadhatja-e a KLIK-nek a megigényelt normatívát?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2014. július 15-én (198. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 3755

[…] értelmében az önkormányzat kötelező feladata. Ekkor az önkormányzat jogosult és kötelezett a gyermekétkeztetés biztosítására, ezért a normatív állami támogatás igénybevételére, a térítési díj megállapítására és beszedésére is.Az iskolai időn túli étkeztetés már nem önkormányzati kötelező feladat. Az iskolai időn túli étkeztetést az önkormányzat a KLIK-kel kötött megállapodás alapján vállalhatja.Kérdésükből az derül ki, hogy 2013. január 1-jétől az étkeztetési ellátás részben az önkormányzat, részben pedig a KLIK hatáskörébe került.A fő elv, hogy a KLIK nem igényelheti meg a normatívát, mivel központi költségvetési szerv, és az étkeztetés biztosításához szükséges összeget intézményi, ún. feladatfinanszírozás keretében igényli és kapja meg az irányító szervétől.Az önkormányzat azon a jogcímen nem igényelhet az étkeztetés után normatívát, amit a KLIK-nek átadott. Az önkormányzat ezt az összeget nem tudja átadni a KLIK-nek. Probléma az adott esetben, hogy a KLIK központi költségvetési szerv, és így az önkormányzat általi átadás nem felel meg a feladatfinanszírozás elveinek.Az önkormányzat nem tudja megigényelni a KLIK által ellátott, gondozott gyerekek utáni […]
 
Kapcsolódó címkék:  
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.