Felújítási munkálatokhoz kapcsolódó anyagvásárlás


Kérdés: Időskorúak tartós bentlakásos ellátását végző költségvetési szerv vagyunk. Intézményünk felújítást végez, melyhez az anyagot (pl.: csempe, gipszkarton) saját maga veszi meg, a munkálatokat pedig idegen kivitelező végzi.
Hogyan kell elszámolni költségvetési és pénzügyi számvitel szerint az anyagok vásárlását, felhasználását, illetve ingatlanra történő aktiválását úgy, hogy az anyagok vásárlása, felhasználása éveken át is elhúzódhat?


Megjelent a Költségvetési Levelekben 2018. október 16-án (266. lapszám), a kérdés sorszáma ott: 4809

[…] számla helyett a 152. könyvviteli számlát, a K61-64. rovatok helyett a K71 rovathoz kapcsolódó nyilvántartási számlákat, az általános forgalmi adó elszámolására a K74. rovathoz kapcsolódó nyilvántartási számlákat kell használni. A felújítás könyvelését a Költségvetési Levelek 253. számában, a 4623-as kérdés alatt közöltük. A fontosabb könyvelési lépések a pénzforgalmi szemlélet szerint az alábbiak: Szállítói számla a pénzügyi számvitel szerint Nettó összeg T152 – K4217 Levonható előzetesen felszámított általános forgalmi adó (előleg utáni általános forgalmi adóval) T3641 – K4217 Le nem vonható […]
 
Kapcsolódó címkék:  
 

Elküldjük a választ e-mailen*

*
*ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.
A *-gal megjelölt mezőket kötelező kitölteni.