Természetbeni juttatás

Kérdés: Saját konyhával rendelkező oktatási intézmény vagyunk. A költségvetésünkben 12 000 Ft/hó természetbeni juttatást tervezhettünk dolgozóink étkeztetésére. A munkahelyi vendéglátást igénybe vevőnél a havi étkezési díj csak 10 000 Ft. A maradék 2000 Ft-ból más, vendéglátóhelyről is elfogadható-e a megfelelően kiállított számla?
Részlet a válaszából: […] ...szabályzatban, vagy más belső szabályzatban határozza meg ajuttatás feltételeit. Azt is figyelembe kell venni, hogy a költségvetésben azelőirányzat tervezésekor és jóváhagyásakor melyik és milyen mértékűtermészetben biztosított étkeztetéssel számoltak. A...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2009. június 30.

Az étkezési jegyek névértékének és tényleges kiadásának elszámolása

Kérdés: Költségvetési szerv az étkezési jegyek vonatkozásában közbeszerzési eljárást folytatott le. A nyertes a 4500 Ft-os étkezési jegyet 4300 Ft-ért biztosítja. Milyen összeget kell a bérfeladásban feltüntetni, illetve a különbözet könyvelése hogyan történjen?
Részlet a válaszából: […] ...Szt-vhr. 9mellékletének 9. pontjában foglalt előírásból kell kiindulni, amely akövetkezőket tartalmazza:"Az 5. számlaosztály (Kiadások előirányzata és előirányzatteljesítése) a folyó kiadások jóváhagyott költségvetési előirányzatát,...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2006. szeptember 26.

Étkezési hozzájárulás számviteli elszámolása

Kérdés: Étkezési hozzájárulás elszámolása számvitelileg hogyan történik, amennyiben a dolgozó nem az étkezési utalványt veszi igénybe (3500 Ft), hanem a saját konyhán a melegétel-fogyasztást (6000 Ft). Az előirányzat az étkezési hozzájárulásra van megtervezve, de mik a felhasználáshoz kapcsolódó tételek?
Részlet a válaszából: […] A saját konyhánál a melegétel-fogyasztáshoz igénybe vett munkáltatói étkezési hozzájárulást bruttó módon személyi juttatásként és dolgozói térítési díjként kell elszámolni.A saját konyha működtetésével kapcsolatos kiadásokat a 62. Konyha és a 71. Alaptevékenység...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2004. november 2.