Étkeztetés

Kérdés: Intézményünkben problémát okoz az étkeztetési feladatok személyek közötti megosztása. Kérdésünk lenne, hogy melyek az élelmezéssel foglalkozó munkakörök, a feladatok hol, hogyan kerülnek megírásra, továbbá az élelmezésvezető milyen feladat- és hatáskörrel bír?
Részlet a válaszából: […] ...élelmezéssel közvetlenül foglalkozó dolgozók lehetnek:– élelmezésvezető,– konyhavezető,– főszakács,– szakácsok,– konyhalány(ok).A felsorolt munkakörökön kívül még lehetséges más élelmezéssel összefüggő munkakör is, de a költségvetési szervnek...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2014. november 4.

Térítési díjak

Kérdés: Hogyan történik a térítési díjak kezelése? A vásárolt élelmezést hogyan kell könyvelnie intézményünknek?
Részlet a válaszából: […] ...az ellátást betegség vagy más ok miatt a jogosultak, a tanulók nem tudják igénybe venni, akkor a hiányzást, távolmaradást az intézmény vezetőjének vagy az arra kijelölt személynek be kell jelenteni a belső szabályozásnak megfelelően.Szintén belső szabályozás kérdése...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2014. október 14.

Étkeztetés számlázása

Kérdés: Dolgozóink egy része saját konyhán étkezik és szeretné igénybe venni a melegétkezési hozzájárulást. Hogyan kell kiállítani az áfás számlát? Külön kell-e a hozzájárulás összegéből és az azon felüli részről a számlát kiállítani?
Részlet a válaszából: […] ...a munkáltató adófizetési kötelezettsége nem a dolgozóáltal fizetett összeg után, hanem az ebéd forgalmi értéke után áll fenn. A bevezetőben ismertetett harmadik eset saját konyhaüzemeltetése esetén nem fordulhat elő, ezért annak részletezésétől...[…]
Tovább a válaszhoz Válaszadás: 2005. április 26.