Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott akkreditált képzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Akkreditált képzések számlázása

Kérdés: Milyen időpontig, illetve milyen feltételekkel lehet adómentesen számlázni az akkreditált képzéseket?
Részlet a válaszból: […]átmeneti rendelkezést tartalmaz, ami szerint a felnőttképzési törvény szerint engedélyezett és szervezett képzést azokra a felnőttképzést folytató intézmények által indított képzésekre kell alkalmazni, amely képzések indításának időpontja 2013. szeptember 1. napjára, vagy azt követő időpontra esik. A korábbi akkreditációs eljárással akkreditált képzések tekintetében a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 30. §-ának (2) bekezdése szerinti átmeneti rendelkezése alapján kell eljárni. Ahhoz tehát, hogy az Áfa-tv. idevonatkozó előírásait megfelelően tudjuk alkalmazni, szükséges a felnőttképzési törvény idevonatkozó átmeneti rendelkezésének ismerete is.A felnőttképzést folytató intézményeknek az akkreditált felnőttképzési programok nyilvántartásában 2013. augusztus 31. napján szereplő képzési programjai 2014. augusztus 31-ig, a 2013. január 1-jét követően programakkreditációt szerzett[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. február 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3645
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Akkreditált képzés áfamértéke

Kérdés: Intézményünk módszertani feladataiból kifolyólag jogszabály által előírt - pontszerző - akkreditált továbbképzést szervez gondozónők részére. A képzéshez saját dolgozót és külső óraadókat alkalmaz, megbízási szerződéssel. Az intézetet az OKÉV nyilvántartásba vette, a képzést a FAT akkreditálta. Az óraadó benyújtott számlájában érvényesíthet-e áfát? Az intézet saját dolgozóját megbízási szerződéssel foglalkoztathatja-e óraadóként?
Részlet a válaszból: […]tevékenységnek a munkaviszony, vagy munkaviszony jellegű jogviszony, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében végzett munka, amely a megbízó felelősségével alá- és fölérendeltségi helyzetet jelent a teljesítés feltételeiben és díjazásában. Mivel az intézménynek a levélből következtethetően alapfeladata a szóban forgó továbbképzési tevékenység, fölmerül a gyanúja annak, hogy a saját dolgozóiknak munkaköri kötelezettsége a fenti oktatási tevékenység végzése. Ez esetben pedig munkaviszony jellegű munkavégzésről van szó, amely nem teremt önálló adóalanyiságot az áfa tekintetében. A kérdésben leírtak alapján a jogszabály által előírt, gondozónők részére szervezett akkreditált képzés, amennyiben jogszabályban meghatározottak szerint szervezett képzésnek, továbbképzésnek, valamint az ilyen oktatás, képzés,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2005. március 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1011
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,