Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott alkalmassági vizsgálat tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Óvodai dolgozók foglalkozás- egészségügyi vizsgálata

Kérdés: Az óvodapedagódusoknak, illetve a segítőknek milyen kötelező munkaalkalmassági vizsgálaton kell részt venni? Milyen pluszvizsgálatokra kell menni a konyhán dolgozóknak? Ezeket a vizsgálatokat köteles a munkavállaló kifizetni? Vagy mivel munkaalkalmassági vizsgálatok, ezeket a munkáltató köteles fizetni?
Részlet a válaszból: […]megjelölésére,c) a személyi higiénés alkalmasság esetében a járványügyi szempontból kiemelt jelentőségű munkaterületen folytatott tevékenységre történik a vizsgálat.Mindhárom lehet előzetes, időszakos és soron kívüli. A rendelet rögzíti, hogy ezen alkalmassági vizsgálatokon mikor, milyen gyakorisággal kell részt venni.A munkaköri, szakmai alkalmasság azt mutatja, hogy az adott munkakörből, tevékenységből eredő megterhelés nem veszélyezteti-e a munkavállaló egészségét. Ez minden munkavállalóra irányadó, óvodapedagógusra, kisegítő dolgozóra, konyhai dolgozóra, a munkakörére elkészített kockázatbecslés alapján (rendelet 14. sz. melléklet).A személyi higiénés alkalmasság annak megállapítására irányul, hogy a járványügyi szempontból kiemelt jelentőségű munkakörökben, illetve szakmákban történő munkavégzés esetén a munkavállaló személyi higiénés és egészségi állapota nem veszélyezteti-e mások egészségét. Ezen munkaköröket a rendelet 1. számú melléklete rögzíti. A napközbeni gyermekfelügyeleti szolgáltatásnál, óvodákban, csecsemő- és gyermekotthonokban a csecsemők, illetve a gyermekek ellátásával kapcsolatos valamennyi munkakör idetartozik. Az ezen munkakörökben foglalkoztatottaknak kötelezően vállalniuk kell, hogy az alkalmassági vizsgálatot végző[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. november 3.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5321
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,