Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott átváltás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: EU-s pályázat keretében külföldi pénznemben kiállított számla forintra történő átváltása

Kérdés: Önkormányzatunk EU-s pályázatot nyert. A szállítói számlák kiegyenlítése euróban történik. A számlák értékét könyveléskor milyen árfolyamon kell átszámítani forintra, a számlavezető pénzintézetünk vagy az MNB középárfolyamán?
Részlet a válaszból: […]történő átváltásának árfolyamát. A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 60. §-a határozza meg az átváltásra vonatkozó szabályokat. A külföldi pénzértékre szóló eszköz, illetve kötelezettség forintértékének meghatározásakor a valutát, a devizát a választott hitelintézet által meghirdetett devizavételi és devizaeladási árfolyamának átlagán, vagy a Magyar Nemzeti Bank által közzétett középárfolyamon kell forintra átszámítani. Ezt az átszámítást a számlán feltüntetett fizikai teljesítés időpontjában érvényes árfolyamon kell elvégezni. Ha az MNB által nem jegyzett pénznemből[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. március 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3119
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,