Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott bírósági ítélet tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Előirányzat-átcsoportosítás

Kérdés: Hogyan történik az önkormányzatok költségvetésében a kiemelt előirányzatok közötti átcsoportosítás, továbbá a bírósági ítéletek alapján megállapított, elmaradt jövedelem miatti kártérítés számviteli elszámolása?
Részlet a válaszból: […]módosíthatóak, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatóak."A helyi önkormányzatok költségvetési szervei saját hatáskörben történő előirányzat-módosításának szabályait a 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 36. §-ának (1)-(3) bekezdései is szabályozzák.A hivatkozott jogszabályban leírtakból az következik, hogy a kiemelt előirányzatok közötti előirányzat-átcsoportosításhoz előterjesztést kell készíteniük az átcsoportosításról, és a képviselő-testület jóváhagyása után, rendelet alapján tudják az előirányzatok közötti módosítást elvégezni. Az Önök esetében a dologi előirányzatok közül történne átcsoportosítás a személyi juttatások előirányzatai közé.A bírósági ítéletek alapján megállapított kártérítési összeget a költségvetésben a dologi kiadások előirányzatai között tervezték meg. A teljesítés tekintetében, ha a bírósági ítélet a volt munkáltató által kötelezően megtérítendő elmaradt járandóság, jövedelem, elmaradt munkabér, végkielégítés kifizetéséről rendelkezik a bírósági határozatban, akkor ez a kifizetés a volt munkavállaló munkaviszonyból származó jövedelmének minősül, és ez járulékfizetési kötelezettséggel jár, amelyet az általános szabályok szerint kell teljesíteni, és ennek számviteli elszámolása a személyi kiadások között történik.Akkor viszont, ha a bíróság a munkáltatót jogsértés és annak súlyos következményeiként bizonyos összeg megfizetésére kötelezi, akkor az nem az elmaradt jövedelmet pótolja, így az adó- és járulékmentes[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. november 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3567
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,