Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott céltartalék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Céltartalék

Kérdés: Önkormányzatunk a 2015. évi költségvetésében az általános tartalék és működési céltartalékok mellett felhalmozási céltartalékot is képezett, azonban tartalék csak a K512 Tartalékként (működési kiadásként) szerepel a számlatükörben. Felhalmozási kiadásként a K6-8 rovatoknak nincs tartalék sora. A mérlegben ezért a felhalmozási kiadások és bevételek, valamint a működési kiadások és bevételek egyensúlya felborul. A K512 Tartalékban szereplő felhalmozási céltartalékot hol tudnám elhelyezni a felhalmozási kiadások között?
Részlet a válaszból: […]tartalék és céltartalék.Az egységes rovatrend K512. Tartalékok rovathoz kapcsolódóan vezetett nyilvántartási számlákon kizárólag a bevételi és kiadási előirányzatokat érintő gazdasági események nyilvántartásba vétele történhet.Könyvelési tételei csak költségvetési számvitel szerinta) Bevételi előirányzat növekszik, és a tartalék elő­irányzat is növekszikT 001. Előirányzat nyilvántartási ellenszámlaK 09(1) Bevételi előirányzatésT 055121. Tartalék előirányzataK 001. Előirányzat nyilvántartási ellenszámlab) Tartalék előirányzat csökken, más költségvetési kiadás előirányzata növekszikT 001. Előirányzat nyilvántartási ellenszámlaK 055121. Tartalék előirányzataésT 05(1) Kiadási előirányzatK 001. Előirányzat nyilvántartási[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. április 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3931
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,