Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott egyszerűsített foglalkoztatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Közfoglalkoztatott munkaviszonyon kívüli foglalkoztatása

Kérdés: Az önkormányzat közfoglalkoztatás keretében munkavállalókat foglalkoztat. Van-e lehetősége az önkormányzat által alapított költségvetési szervnek a közfoglalkoztatottal megbízási szerződést kötni a közfoglalkoztatott munkaidején kívül elvégzendő munkára (például szombat, vasárnapi munkavégzésre)? Van-e a megbízási szerződésnek időbeli korlátja? Ugyancsak az önkormányzat által alkalmazott közfoglalkoztatottal köthet-e az önkormányzat költségvetési szerve szintén a munkaidején kívül ellátandó feladatokra egyszerűsített foglalkoztatási szerződést?
Részlet a válaszból: […]maximum 120 napig tartó - munkaviszonyon kívüli egyéb keresőtevékenységet folytathat, ellenkező esetben az állami foglalkoztatási szerv törli az álláskeresők nyilvántartásából, a közfoglalkoztató pedig köteles megszüntetni a közfoglalkoztatási jogviszonyt. Megbízási jogviszonyt akkor létesíthet a közfoglalkoztatott, ha az rövid idejű keresőtevékenységnek minősül, azaz a jogviszony időtartama nem haladja meg a 120 napot. Azonban a megbízó nem lehet azonos a közfoglalkoztatóval.A közfoglalkoztató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5402

2. találat: Egyszerűsített foglalkoztatás költségvetési szervnél, hétvégén és munkaszüneti napon

Kérdés: Költségvetési szervként foglalkoztathatunk-e munkavállalókat egyszerűsített foglalkoztatással? Ebben az esetben dolgozhat-e az érintett szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon?
Részlet a válaszból: […]az alaptevékenységébe tartozó feladatai ellátására. Az alaptevékenység körén kívüli feladatok ellátására tehát költségvetési szerv is létesíthet egyszerűsített foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt.Az egyszerűsített foglalkoztatás céljára létesített munkaviszonyra az Mt. rendelkezéseit az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni. Az Mt. a munkaviszony egyes fajtáira vonatkozó különös szabályok között rögzíti azon szabályok körét, amelyek egyszerűsített foglalkoztatás esetén nem alkalmazhatók.Így nem lehet többek között alkalmazni a vasárnapi és munkaszüneti napi munkavégzés elrendelésének korlátozására vonatkozó szabályokat (Mt. 101. §-át). Egyszerűsített foglalkoztatás keretében tehát hétvégére és munkaszüneti napra is egyaránt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. május 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3715

3. találat: Egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem feltüntetése a magánszemély jövedelemadó- bevallásában

Kérdés: Egy zrt.-nél alkalmazásban lévő dolgozó hétvégén 2 napra takarítást vállal egy másik cégnél. Egyszerűsített munkaszerződést kötnek. A magánszemély személyijövedelemadó-bevallásában kell-e szerepeltetni a kapott összeget, ha igen, melyik soron?
Részlet a válaszból: […]személynek nem kell jövedelmet megállapítania és bevallást benyújtania, kivéve ha az egyszerűsített foglalkoztatásból származó bevétele meghaladja az e foglalkoztatás naptári napjai száma és az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napibérként meghatározott összegének (2013-ban 4510 Ft, 2014-ben 4670 Ft) szorzatát (mentesített keretösszeg). Amennyiben a természetes személynek a személyijövedelemadó-bevallási kötelezettségét teljesítenie kell, jövedelemként a mentesített keretösszeget meghaladó részt kell figyelembe venni. Ettől eltérően a természetes személynek a filmipari statisztaként (FEOR 3711) egyszerűsített foglalkoztatás keretében végzett, alkalmi munkából származó bevételéből nem kell jövedelmet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. május 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3712
Kapcsolódó tárgyszavak: