Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott élelmezésvezető tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Élelmezésvezetőre vonatkozó képesítési követelmények 2015. szeptember 1-jétől

Kérdés: Milyen előírások vonatkoznak az élelmezésvezetőkre szeptembertől? Mely jogszabályban találhatók meg az erre vonatkozó rendelkezések?
Részlet a válaszból: […]intézményekre. Azon intézmény, amely saját, működő főzőkonyhával rendelkezik, és a közétkeztetési szolgáltatást ennek keretében biztosítja, közétkeztetőnek is minősül.A rendelet előírásai a betegélelmezésben nyújtott köz­étkeztetési szolgáltatás esetén az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételekről szóló 60/2003. (X. 20.) ESzCsM rendeletben foglalt előírások sérelme nélkül alkalmazandóak.A rendelet 2015. szeptember 1-jétől alkalmazandó 16. §-a rendelkezik arról, hogy az ételek elkészítését, az étlap és a nyersanyag-kiszabati ív elkészítését, folyamatos vezetését az élelmezésvezető felügyeli, az étrend összeállítását az élelmezésvezető végzi.A fekvőbeteg-gyógyintézeti étkeztetés kivételével az élelmezésvezetőnek a következő feltételek valamelyikét kell teljesítenie:a) élelmezésvezető szakképesítés,b) vendéglátó-ipari vagy élelmiszer-ipari felsőfokú végzettség és a közétkeztetési szolgáltatás nyújtásában - ideértve a tápanyagszámítást, étrend- és étlaptervezést - való dokumentált jártasság,c) dietetikus szakképesítés, vagyd) vendéglátó-ipari szakközépiskolai érettségi, vagy érettségi és szakács szakképesítés, továbbá a köz­étkeztetési szolgáltatás nyújtásában - ideértve a tápanyagszámítást, étrend- és étlaptervezést - való dokumentált jártasság.A fekvőbeteg-gyógyintézeti étkeztetés esetén az élelmezésvezetőnek dietetikus[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. augusztus 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4009
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: