Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott előlegbekérő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Előlegbekérő

Kérdés: Önkormányzatunk gazdasági tevékenységének végzése során számítógépes számlázási rendszert használ. Előfordul, hogy bizonyos esetekben előlegbekérő levelet küldünk üzleti partnerünknek. A számítógépes számlázási programmal hogyan tudjuk kiállítani az előlegbekérő levelet?
Részlet a válaszból: […]folyamatossága. A sorszámozás folyamatossága nem sérül, ha a csoportos adóalanyiságban részt vevő tagok belső, egymás közötti kapcsolataiban a számlának nem minősülő egyéb számviteli bizonylat kibocsátása, illetőleg az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa-tv.) szerinti csoportos adóalanyiságban részt vevő tagok külső, harmadik személlyel szembeni kapcsolataiban a számla kibocsátása azonos sorszámtartományon belül történik. A sorszámozás folyamatossága nem sérül akkor sem, ha a számla és az Áfa-tv. 165. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott számviteli bizonylat kibocsátása azonos sorszámtartományon belül történik. A kérdés szerinti előlegbekérő levél a rendelet szerint nem bocsátható ki a számlázóprogrammal, mivel az előlegbekérő levél kibocsátása nem szerepel a rendeletben felsorolt kivételek között, így annak kibocsátása esetén sérülne a számlasorszámozás folyamatossága. Az sem elfogadható megoldás, ha külön sorszámtartományon bocsátaná ki az adózó az előlegbekérő levelet, mivel a számlázóprogram által használt sorszámtartomány csak számla kibocsátására (vagy a rendelet által, az előzőekben ismertetett számviteli bizonylat kibocsátására) használható. Az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. június 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2659
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,