Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott első értékesítés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Önkormányzati tulajdonú lakások tetőtere értékesítésének adókötelezettsége

Kérdés: Önkormányzati tulajdonú lakások tetőterét értékesítjük. Tárgyi adómentes-e ez az értékesítés, mint lakóingatlan másodlagos értékesítése, vagy első értékesítésként adóköteles?
Részlet a válaszból: […]kerül az ingatlan-nyilvántartásban önállóan, új tulajdoni hányadként bejegyzésre - annak függvénye, hogy magának a lakóingatlannak az "életében" első vagy nem első értékesítésről van szó. Ha a tetőtér beépítése során új lakások kialakítására került sor, és ez az ingatlan-nyilvántartásban is így szerepel, úgy az értékesítendő lakások adóügyi megítélésénél is ezen új építkezésből kell kiindulni. A tetőtéri új lakások kialakításával új tulajdoni hányadok jönnek létre, így ezek értékesítésekor elölről kell kezdeni az értékesítési pontok számbavételét. Az első értékesítés számbavételekor minden olyan eseményt figyelembe kell venni, amit az Áfa-tv. 6. §-a, illetve 7. §-a értékesítésnek minősít. Így pl. az Áfa-tv. 7. § (2) bekezdése szerinti saját vállalkozásban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 159