Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felajánlás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Magánszemély jövedelmének felajánlása rászorulók részére oltás beadatásához

Kérdés: A nekem szánt jutalmat szeretném felajánlani azon emberek részére, akik jövedelmi viszonyaik miatt, bár szeretnék, de nem tudják beoltatni magukat a H1N1 vírus elleni védőoltással. Hogyan, mikor, milyen módon tudom felajánlani a várható jutalmam összegét, a bruttó vagy a nettó összeget a rászorulóknak?
Részlet a válaszból: […]közérdekű kötelezettségvállalásra vonatkozóan adó- vagy adóalap-kedvezményt, illetve olyan rendelkezést, amely alapján az ilyen célra fordított összeg mentes lenne az adó alól, vagy nem számítana jövedelemnek. Természetesen az "1%-os felajánlások" keretében lehet rendelkezni az adó 1%-ának meghatározott szervezet részére történő felajánlásáról, ha van olyan szervezet, amely rászorulók egészségügyi ellátására, esetleg kifejezetten a kérdésben szereplő közérdekű, közhasznú célra (is) gyűjt felajánlásokat. Természetesen ebben az esetben azt nem tudhatja, hogy konkrétan az Ön által felajánlott összeget H1N1 oltás rászorulók részére történő beadatására fordították-e, vagy más, a tevékenységük szerinti közérdekű, közhasznú célra. Az elmondottakra tekintettel csak a nettó összeg terhére történhet a felajánlás, a bruttó összegről történő rendelkezés sértené az adójogszabályok előírásait, kivonná az adóköteles jövedelmet az adózás alól. A juttatásban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2010. február 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2568
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,