Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott főjegyző tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Főjegyző jogkörének gyakorlása

Kérdés: Egy megyei önkormányzatnál a főjegyző munkáltatói jogkört lát el törvényi előírás alapján. A főjegyző illetmény és egyéb juttatások esetében gyakorolja a kötelezettségvállalási, utalványozási jogkört. Rendelkeznie kell-e a jogkörök gyakorlásához a megyei önkormányzat elnökének felhatalmazásával?
Részlet a válaszból: […]esetén a helyettes személyek név szerinti felsorolását. Mindezek csak az aláírási mintákkal együtt fogadhatók el. Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet (továbbiakban: Ámr.) XII. Fejezete szabályozza a kötelezettségvállalás, utalványozás, érvényesítés feladatkörét és hatáskörét. Az Ámr. 134. § (1) bekezdése értelmében a költségvetési szerv nevében, a költségvetési szerv feladatainak végrehajtása során fizetési vagy más teljesítési kötelezettséget vállalni az önállóan gazdálkodó költségvetési szervek (részben önálló szervek) esetében a költségvetési szerv vezetője jogosult, jelen esetben a megyei önkormányzat elnöke, illetve az általa, vagy a költségvetési szerv vezető testülete által írásban megbízott személy. A megyei közgyűlés elnökének írásban kell felhatalmaznia a főjegyzőt az illetmények és egyéb személyi juttatások kifizetésével, illetve teljesítésével kapcsolatban a kötelezettségvállalási jogosultsággal.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. augusztus 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2441
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,