Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott hóközi kifizetés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Hóközi bér könyvelése

Kérdés: Önkormányzati alrendszer hóközibér--könyvelésénél egy gazdasági szervezet a hóközi kifizetéseket időbeli elhatárolásba könyveli, majd a következő hónapban visszakönyveli. Helyes-e ez a könyvelési módszer, mivel az időbeli elhatárolás a 38/2013. NGM rendelet VIII. fejezetében csak a december havi kifizetéseket említi?
Részlet a válaszból: […]T36515 - K32/33A személyi juttatásokkal kapcsolatos gazdasági események elszámolásai a következők:1. Kötelezettségvállalás a költségvetési számvitel szerint T0021 - K051(2)/05222. Esedékes személyi juttatások a költségvetési számvitel szerint a bérszámfejtés alapján T051(2) T0022 - K0021 K051(2)3. Esedékes személyi juttatások a pénzügyi számvitel szerint a bérszámfejtés alapján T53/54 T6/7 - K4211 K5914. Illetményelőleg rendezése a költségvetési számvitel szerint T051(3) - K0035. Illetményelőleg rendezése a pénzügyi számvitel szerint T4211 - K365156. Munkáltató követelései rendezése a költségvetési számvitel szerinta) Követelés teljesítéseként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. július 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4757
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Decemberi megbízási díjak

Kérdés: Központi költségvetési intézményként hogyan kell könyvelni a 2016. december hóban hóközi számfejtésként elutalt megbízási díjakat? Helyes-e az az eljárás, hogy csak a 2016-ban elutalt nettó megbízási díj kerül rá rovatra, és ugyanez az összeg kerül előírásra kötelezettségként (bérnaplón) 2016-ban, a levont járulékrész, illetve a fizetendő szociális hozzájárulási adó pedig 2017-ben? A 3661-es főkönyvi számra csak a K1101-es rovathoz kapcsolódó december hóközi kifizetéseket könyvelhetem, vagy minden december hóközi kifizetést?
Részlet a válaszból: […]havi személyi juttatásokat, a munkáltatót terhelő közterheket, a megbízási díj közterheit is a decemberi hónap évére a pénzügyi számvitel szerint időbeli elhatárolásként kell könyvelni. Tehát passzív időbeli elhatárolásként fogják elszámolni a megbízási díj járulékvonzatát.Számviteli elszámolása:- December havi személyi juttatások elhatárolása a pénzügyi számvitel szerint  T53/54 -   K442  T6/7   K591- December havi személyi juttatások után a munkáltatót terhelő közterhek, pénzforgalomban nem jelentkező munkáltatót terhelő táppénz-hozzájárulás elhatárolása a pénzügyi számvitel szerint  T55   -   K442  T6/7   K591Azoknak a személyi juttatásoknak a nettó összegét, amelyek nem a K1101 rovatot érintik, és a kifizetésük decemberben megtörtént, nem az időbeli elhatárolással, hanem a 4211 számlával szemben kell könyvelni. A mérlegben a 4211 számlának nem lehet egyenlege.Számviteli elszámolása:-[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. február 21.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4410
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Decemberi hóközi illetménykifizetés

Kérdés: Költségvetési szerv vagyunk, azt szeretnénk kérdezni, mi a teendőnk a decemberben hóközi kifizetéseként kifizetett személyi juttatások elszámolásával? A kifizetéseket a 39212181-es Nettó illetmény elszámolási T oldalára könyveljük, és a következő év januári feladás során kerülnek az 5-ös számlaosztály T oldalára. Maradhat év végén a hóközi kifizetés a 39-es T oldalán, vagy át kell könyvelnünk az 5-ös számlaosztályba év végi zárás előtt?
Részlet a válaszból: […]költségtérítések, - megbízási díjak. Az év végén számfejtett és a január 5-ig esedékes illetményeket a Magyar Államkincstár megelőlegezése mellett ki kell az adott év december hónapjában fizetni a költségvetési szervek által foglalkoztatottaknak (köztisztviselők, közalkalmazottak, bírák, ügyészek stb.). Abban az esetben, ha előfordul olyan eset, hogy hóközi kifizetésre kerül sor, pl.: jogviszony megszüntetésénél, akkor a kifizetett nettó illetményt a költségvetési szervek elemi költségvetéséről szóló tájékoztató szerint függő kiadásként kötelező elszámolni. Azokban az esetekben, ahol az átfutó kiadási számlán bonyolítják az illetmények számfejtésével, kifizetésével és feladásával kapcsolatos elszámolásokat, ott sem lehet ezeket a nettó kifizetéseket az átfutón kezelni, hanem a függő[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. június 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2925
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,