Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott jogdíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Jogdíjak könyvelési kérdése

Kérdés: Egyik intézményünk (színház) minden évben Filmszemináriumot szervez, ahol közönség részére filmeket játszanak le, tehát a produceriroda (szlovák) filmvetítés díja címén számláz. Minden esetben immateriális javak közt kell elszámolnunk, vagy lehet dologi kiadásként is? Ha igen, hol? [Összegben 150 EUR (kb. 50 000 Ft).] A?másik ezzel kapcsolatos kérdésünk, hogy konkrét időszakra szóló (2018. 10. 01.-2019. 12. 31-ig) darab lejátszási jogát számlázta ki egy cseh partner, ez 200 000 Ft feletti összeg, immateriális javakra került elszámolásra. Értékcsökkenést ilyen esetben milyen százalékkal számolunk el, nem kellene, hogy 2019. év végéig leírásra kerüljön?
Részlet a válaszból: […]immateriális javakat, a tárgyi eszközöket, a befektetett pénzügyi eszközöket kell besorolni.A kérdéses filmvetítés díját az előzőek alapján akkor kell, illetve lehet immateriális jószágként a befektetett eszközök között szerepeltetni, ha egy évnél hosszabb ideig szolgálja tevékenységüket, vagyis a vetítési jog egy évet meghaladóan illeti meg intézményüket. A konkrét időszakra szóló szerződés nem éri el az egy évet, ezért azt dologi kiadásként kell elszámolni. A szlovák partner esetében a tényleges várható használati idő alapján kell[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. november 6.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4824
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,