Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kamatkedvezményből származó jövedelem tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Kamatkedvezményből származó jövedelem megállapítása

Kérdés: Utólagos elszámolásra kiadott előleg esetén, ha az elszámolás 30 napon túl történik, mely időszakra kell megfizeti a kamatkedvezményből származó jövedelem utáni adót? Mely napon érvényes jegybanki alapkamatot kell figyelembe venni? Hogyan kell számolni a jövedelmet és a fizetendő adót, ha az adott naptári évben nem kerül visszafizetésre az előleg, csak az azt követő évben?
Részlet a válaszból: […]jövedelem a kizárólag a kifizető tevékenységével összefüggésben, a tevékenységet szolgáló eszköz megszerzése, szolgáltatás igénybevétele érdekében - 30 napot meg nem haladó időtartamra - adott előleg, elszámolásra kiadott összeg tekintetében.Amennyiben tehát az érintett az elszámolásra ki­adott előleggel 30 napon túl számol el, a teljes időtartamra (ha például a 45. napon számol el, akkor 45 napra) meg kell állapítani a kamatkedvezményből származó jövedelmet, feltéve hogy az érintett nem fizeti meg kamatként a követelés után legalább a követelés fennállásának időszaka alatt érvényes mindenkori jegybanki alapkamat 5%-kal növelt összegét.A kamatkedvezményből származó jövedelem adóalapja a kamatkedvezmény (mindenkori jegybanki alapkamat 5 százalékponttal növelve mínusz a fizetendő kamat) 1,19-szerese. Ezután 16% személyi jövedelemadót és 27% egészségügyi[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3600
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,