Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott kiadások elszámolása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Üdülőhelyi feladatok támogatása

Kérdés: Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény 3. mellékletének 15. pontja alapján "üdülőhelyi feladatok támogatása" jogcímen állami támogatásban részesülünk a beszedett idegenforgalmi adó után (minden adóforint után 1,5 forint), amely idegenforgalmi célú kiadásokra használható fel. Konkrétan milyen kiadásokat számolhat el önkormányzatunk idegenforgalmi célú kiadások jogcímén, illetve mely jogszabályok adnak egyértelmű tájékoztatást erre vonatkozóan?
Részlet a válaszból: […]ezek szervezésével, lebonyolításával összefüggő költségek, illetve a konferenciákon való részvétel. Az önkormányzat tulajdonában, önkormányzat által működtetett idegenforgalmi iroda fenntartási költségei is kapcsolódnak ehhez a támogatáshoz, így azok is elszámolhatók.Az üdülők létszámának növelése érdekében és a település idegenforgalmának fellendítésében az arculat kialakítása is alapfeladat, ezért az arculat kialakításához, egységes kép megteremtéséhez megvalósuló fejlesztések, mint például a parkosítás, a virágosítás, tájékoztató táblák egységes arculatának megteremtése, azok településen való kihelyezése, utcanévtáblák egységesítése mind belefér ebbe a feladatba.Fontos a település üdülőfeladatainak a népszerűsítése, amely marketing- és nyomdai úton juthat el a lakosság és a turista célcsoport részére. Ezeknek a lehetőségei között a kiadványok elkészítési, terjesztési költségei, települést, üdülési lehetőségeket bemutató film készítése, propagandaköltségei is elszámolhatók. A honlap szerkesztése, illetve olyan, a településről készített térkép, amelyen az önkormányzat, illetve a magánszemélyek tulajdonában lévő ingatlanok üdülési célokra történő hasznosításának helyei kerülnek megjelölésre, segítve ezzel a turisták választásának lehetőségét. A települést propagáló film költsége is elszámolható,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. január 7.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3607
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,