Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott munkaadói járulék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Távbeszélő szolgáltatás és adójának elszámolása

Kérdés: Költségvetési szervként adóköteles tevékenységet végzünk, de az éves árbevételünk nem éri el a 4 millió forintot, ezért alanyi adómentességet élvezünk. Több vonallal rendelkezünk, ezekből az egyik nyilvános, pénzbedobós készülék, amit havonta ürítünk, és abból fizetjük ki a számlát. A többin a magánbeszélgetéseket nem tudjuk elkülöníteni, így magáncélra 20 százalékot számolunk el, amit nem téríttetünk meg a munkavállalókkal. Pontosan hogyan, milyen számlákon kell lekönyvelni a 20 százalékot, ennek adóját, járulékait, a telefonszámlát és az áfavonzatokat?
Részlet a válaszból: […]könyvelése pénzügyi teljesítéskor T 56121 - K 341 vagy 3521. A nyilvános telefonból kiürített pénzeszköz könyvelése egyéb bevételként T 331 - K 9122. A 20 százalékot nem kell könyvelni, az a megállapított fizetési kötelezettség alapját képezi. Az adólapot (20 százalékot) terhelő 54 százalék személyi jövedelemadó könyvelése 5722. Munkáltatót terhelő személyi jövedelemadó, Az adóalapot terhelő 29 százalék társadalombiztosítási járulék[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. december 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1556

2. találat: Saját dolgozónak adott ajándékutalvány

Kérdés: A reprezentációban kell-e elszámolni a saját dolgozónak adott évi 500 forintos adómentes ajándékutalványt? A TÁH jutalom jogcímen terheli vissza.
Részlet a válaszból: […]69. §-ának (5) bekezdés b) pontja szerint minősíthető csak, hiszen nem tekinthető sem reprezentációnak, sem pedig üzleti ajándéknak. Ez utóbbi kettő fogalmát az Szja-tv. 69. § (10) bek. d) és e) pontjai határozzák meg. Abban az esetben, ha az utalvány értéke alkalmanként az 500 forintot meghaladja, az értékhatár feletti rész természetbeni juttatásnak minősül, ami után a munkáltatónak 44 százalék személyi jövedelemadót, 29 százalék társadalombiztosítási járulékot és 3 százalék munkaadói járulékot kell fizetnie. Az utalvány - értékétől függetlenül[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. április 22.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 267

3. találat: Költségtérítés és életbiztosítás munkaadói járuléka

Kérdés: A költségtérítés és az szja-köteles életbiztosítás után kell-e a költségvetési szerveknek munkaadói járulékot fizetni?
Részlet a válaszból: […]jövedelemadó-köteles életbiztosítás sem. Az Flt-tv. nem tartalmaz értelmező rendelkezést arra vonatkozóan, hogy milyen kifizetések tartoznak az "elszámolt bruttó munkabér, illetmény (kereset)" fogalmába, ezért a KSH által kiadott kereset és egyéb munkajövedelmekkel kapcsolatos sajátos elnevezések jegyzékében foglaltak az irányadóak, ezek szerint a költségtérítés nem tartozik
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4