Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott műtárgy tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Műtárgyak állományba vétele

Kérdés: Ezúton kérném a szakmai válaszukat, segítségüket, esetleg állásfoglalásukat. Intézményünk egy múzeum, 2014-ben műtárgyat vásárol adásvételi szerződéssel, kiállítási céllal, ezt a költségvetésből fizeti 100 ezer Ft feletti vagy alatti összeggel. Minek kell tekinteni, tárgyi eszköznek vagy szakmai anyagnak? A múzeum külön nyilvántartást vezet a műtárgyakról.
Részlet a válaszból: […]amely a kérdésben szerepel, ebben az esetben nem értelmezhető. A költségvetési szervek 2014. január 1-jétől, ha egy eszközt tárgyi eszköznek minősítettek, és ha a bekerülési érték nem haladja meg a 200 ezer Ft-ot, az adott eszközt a kis értékű tárgyi eszközök közé kell besorolni. Ez nem választható, hanem kötelező. Ezt az eljárási módot kell követni a műtárgyaknál is.Természetesen ezek a szabályok a 2014. január 1. után beszerzett eszközökre érvényesek.A műtárgyaknál tehát minden 2014. január 1. után beszerzett eszközt a főkönyvi könyvelésben nyilvántartásba kell venni. Szintén így kell eljárni[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. december 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3857
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: