Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott nyelvi képzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Vezetői nyelvtanfolyam

Kérdés: Intézményünk két felső vezetőnek nyelvi tanfolyamot indít, amelyre egy ismert nyelv-iskolával kötöttünk szerződést. Intézményünk kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, ezért a nyelvtudás szükséges a munkájukhoz. Hogyan kell ez után adózni?
Részlet a válaszból: […]iskolarendszerű képzésnek.Az Szja-tv. 4. §-a (2a) bekezdésének a) pontja a következő képzések esetében alkalmazható, feltéve, hogy azok nem iskolarendszerű képzés keretében valósulnak meg:- a munkáltató által elrendelt, kötelezően teljesítendő képzések,- a munkavégzéshez szükséges képességet, készséget fejlesztő képzések,- a vezetői képzések kinevezett vagy leendő vezetők részére,- a környezeti hatások feldolgozásának segítésére irányuló képzések,- szakképzettséget vagy szakmai ismeretek naprakészségét biztosító képzések,- adott terület legújabb ismereteit összegző képzések,- jogszabály vagy a munkáltató szabályzata által előírt képzések,- nyelvtanfolyamok (a munkakör betöltéséhez szükséges idegen nyelv tekintetében).A munkakör ellátásához szükséges iskolarendszeren kívüli képzések esetén tehát a képzés költségeinek részbeni vagy teljes átvállalása a munkáltató[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. május 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5458
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Nyelvi képzés áfája 2020-ban

Kérdés: Egyetemünk nyelvi felkészítő tanfolyamokat, valamint államilag elismert nyelvvizsgát szervez. Módosult az Áfa-tv. 85. §-ának (2) bekezdése, továbbra is áfamentesen számlázhatjuk ezeket a képzéseket?
Részlet a válaszból: […]és képesítő vizsga,b) a felnőttképzésről szóló törvényben meghatározottba) bejelentés birtokában és jogszabály alapján vagybb) engedély birtokábanszervezett oktatás vagy képzés, továbbá az ehhez kapcsolódóan szervezett vizsga,c) a nyelvi képzés és az államilag, illetve nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadásának alapjául szolgáló vizsga, valamintd) a tanulmányi és tehetséggondozó verseny szervezése és lebonyolítása."Az Áfa-tv. a következő 335. §-sal egészül ki:"335. § A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvénynek a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény hatálybalépésével összefüggő módosító és hatályon kívül helyező rendelkezésekről szóló 2019. évi CXII. törvény hatálybalépését megelőző napon hatályos rendelkezései szerinti felnőttképzési tevékenységhez kapcsolódó mentességre e törvény 85. § (2) bekezdés a) és b) pontjának 2019. augusztus 31-én hatályos rendelkezéseit kell alkalmazni."Az[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5132
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,