Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott országgyűlési képviselők tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Országgyűlési képviselők javadalmazásának adózása

Kérdés: Hogyan változik a választások után az országgyűlési képviselők javadalmazásának adózása?
Részlet a válaszból: […]jogviszonyra tekintettel fizetett költségtérítés is.A nem önálló tevékenységből származó bevétel egésze jövedelem, azonban a nem önálló tevékenységből származó jövedelem kiszámításánál nem kell figyelembe venni a nem önálló tevékenységre tekintettel költségtérítés címén kapott bevételt, melyből levonható - legfeljebb a költségtérítés címén kapott bevétel mértékéig - az Szja-tv. 3. számú mellékletének rendelkezései szerint elismert költség. A 3. számú melléklet I./25. pontja jellemző (elismert) költségként rögzíti az országgyűlési képviselői tevékenységgel összefüggésben megszerzett bevétel esetén az adott tisztséggel összefüggő feladat ellátása érdekében felmerült, a magánszemély nevére kiállított bizonylattal igazolt kiadást -[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. április 8.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3679
Kapcsolódó tárgyszavak:

2. találat: Országgyűlési képviselők szállásköltsége

Kérdés: Az országgyűlési képviselők költségtérítésével kapcsolatos szabályok megváltoztak. Valóban nem kell ettől az évtől a szállásköltséget bizonylatolni?
Részlet a válaszból: […]Budapesten lakóhellyel nem rendelkező képviselő (ha az Országgyűlés hivatali szervezete nem biztosít a részére szálláshelyet, vagy arra a képviselő nem tart igényt) a neki járó költségtérítési átalányon kívül a havi alapdíj 50 százalékával megegyező összegű szállásköltség-térítésre jogosult. Ezt kell alkalmazni annak a képviselőnek az esetében is, akinek lakóhelye - nyilatkozata - szerint nem egyéni választókerületében vagy abban a megyében van, ahol területi listán megválasztották. A leírtakból az is következik, hogy helyesen jártak el, ha a kifizetéskor a képviselőtől nem kértek bizonylatot, mert[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. július 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 367
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,