Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott osztott munkakör tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Osztott munkakörben dolgozó közalkalmazott besorolása

Kérdés: Önkormányzatunk kapcsolt munkakörben alkalmaz élelmezésvezető-szociális segítő munkakörben közalkalmazottat. Munkaidejének 50%-ában élelmezésvezetői teendőket, 50%-ában szociális segítői feladatokat lát el. Az élelmezésvezetéshez rendelkezik 528110100015401 OKJ-számú élelmezési menedzser végzettséggel, a szociális segítői munkakör betöltéséhez a végzettséget 2018. január 31-ig kell megszereznie. A dolgozó alapvégzettsége: képesített könyvelő, vállalati tervező, statisztikus - szakközépiskola, valamint mérlegképes könyvelő vállalkozási szakon. Hogyan kell őt besorolni?
Részlet a válaszból: […]pedig szociális étkeztetésben a szociális segítő munkakörre szociális asszisztens vagy szociális gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző képesítést ír elő.)Az iskolai végzettség megszerzése alóli mentesítés egyébként a besorolást nem érinti, az érintettet nem a meglévő végzettsége, hanem a munkaköre alapján kell besorolni a munkakörre meghatározott legalacsonyabb fizetési osztályba.Amennyiben osztott munkakör esetén a két munkakör eltérő fizetési osztályba sorolást tesz lehetővé, véleményünk szerint a magasabb besorolást megengedő munkakör alapján kell az érintett fizetési osztályát megállapítani, feltéve hogy rendelkezik a magasabb fizetési osztályra előírt, a Kjt. 61. §-ának (1) bekezdése szerinti végzettséggel, szakképesítéssel. A Kjt. vhr. alapján a szociális segítő munkakör "A"-"E" fizetési osztályokba sorolható be, míg az élelmezésvezető "C"-"F" osztályokba, azonban a Kjt. általános képesítési követelményeihez képest mindkét munkakör tekintetében speciális előírások is érvényesülnek. Ezek közül az élelmezésvezető munkakörre előírt képesítési követelménynek megfelel az érintett, rendelkezik középiskolai végzettséggel és szakirányú OKJ-s szakképesítéssel, mely 52-vel kezdődik, tehát középszintű szakképesítést tanúsít. A Kjt. 63. §-ának (1) bekezdése alapján a közalkalmazott fizetési osztályát (besorolását) - a 61. § (1) bekezdésében foglaltak figyelembevételével[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2016. május 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4206