Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott pénzforgalmi jelentés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Hatósági bevétel elszámolása

Kérdés: Egy költségvetési szerv élt a Ket. 153. § (2) bekezdés 11. pontjában szereplő hatóság részéről felmerülő költség mint egyéb eljárási költség megtéríttetésével. A könyvelésben melyik főkönyvi számlára kell könyvelni?
Részlet a válaszból: […]befolyt összegeket a "07 űrlap 6. Szolgáltatások ellenértéke" sorában kell kimutatni. A könyvekben a 91222. Szolgáltatások ellenértéke bevételi előirányzatának teljesítése
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. november 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1536

2. találat: A tárgyieszköz-értékesítési bevétel beszámolóban történő kimutatása

Kérdés: A központi költségvetési szerv a "nulla" forint nettó értékű tárgyi eszközt 100 ezer forint értékben értékesíti. A 100 ezer forint bevételt kell-e szerepeltetni a mérlegjelentés tárgyi eszköz sorában?
Részlet a válaszból: […]analitikus nyilvántartásból. Az értékesítés miatt bekövetkezett állománycsökkenés értékét a mérleg nyomtatványon nem lehet kimutatni, ezzel szemben a kiegészítő melléklet 38. Immateriális javak és tárgyi eszközök állományának alakulásáról beszámoló űrlapon mind a bruttó érték, mind az értékcsökkenés összegének változását be kell mutatni. A tárgyi eszköz értékesítéséért befolyt bevételt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 174
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

3. találat: Dolgozóknak nyújtott lakásépítési és -vásárlási kölcsönök elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni a dolgozóknak nyújtott lakásépítési és -vásárlási kölcsönöket, ha a kölcsönnyújtás forrását korábban adott kölcsönök törlesztőrészletei jelentették?
Részlet a válaszból: […]visszatérítése volt, és ez az összeg nem jelent meg a költségvetési bevételek között. Ezekben az esetekben könyvilegesen - a bevételeket és a kiadásokat bruttó módon - kell a kölcsön nyújtását és törlesztését elszámolni a költségvetési kiadások és bevételek között. (T 194441 - K 499; kölcsönfolyósítás és T 499 - K 194541 kölcsöntörlesztés, mindkét könyvelési tételnél kapcsolódó tétel a funkcionális osztályozás szerinti elszámolás.) Könyvilegesen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. november 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 46