Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott pénzügyi képviselő tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Brexittel kapcsolatos kérdések III.

Kérdés: A Brexitet követően a Közösség területén kívül letelepedett társaság külföldi ügyfelei adóügyeiben képviselőként eljárhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál?
Részlet a válaszból: […]letelepedett adóalanyt külföldi természetes személy, jogi személy vagy egyéb szervezet is képviselheti az adóhatóság előtt. Ebben az esetben tehát nem érvényesülnek az Air. képesítési követelményeire vonatkozó előírásai sem.Kivételt képez ugyanakkor az általános képviseleti lehetőség (illetve az Air. 18. §-a) alól az Áfa-tv. 148. §-ának (2) bekezdésében foglalt esetkör. Ebben az esetben [harmadik országban letelepedett adófizetésre kötelezett szervezet/személy (nem áfa-visszatérítéssel összefüggő) általánosforgalmiadó-kötelezettséghez kapcsolódó ügye] a pénzügyi képviselő megbízása kötelező. Annak a feltételeit, hogy egy szervezet eljárhat-e pénzügyi képviselőként, az Air. 20. §-ának (2) bekezdése határozza meg. E rendelkezés kimondja, hogy "pénzügyi képviselő az a korlátolt felelősségű társaság, részvénytársaság[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. július 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5517

2. találat: Pénzügyi képviselő brit cégek esetén a brexit után

Kérdés: Az egyesült királyságbeli vállalkozásoknak tényleg kötelező-e pénzügyi képviselőt megbízniuk a brexitet követően, amennyiben Magyarországon kívánnak gazdasági tevékenységet folytatni? Ha igen, ez a kötelezettség azokra az egyesült királyságbeli cégekre is vonatkozik, amelyek 2021. január 1-jét megelőzően jelentkeztek be adóalanyként Magyarországon, vagy csak azokra, amelyek 2021. január 1-jét követően regisztráltak az adóhatóságnál?
Részlet a válaszból: […]megbízását kötelezettségként írja elő abban az esetben, ha az adófizetésre kötelezett adóalany gazdasági céllal harmadik államban [Áfa-tv. 4. § (3) bekezdés] telepedett le, gazdasági célú letelepedés hiányában pedig lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye van harmadik államban. [Az Áfa-tv. 254. §-ának (1) bekezdése értelmében az adóalany ott telepedik le gazdasági céllal, ahol gazdasági tevékenységének székhelye vagy állandó telephelye van.]Figyelemmel arra, hogy az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból, és 2020. december 31-én a kilépést követő átmeneti időszak is véget ért, az Egyesült Királyság 2021. január 1-jétől az Áfa-tv. alkalmazásában harmadik államnak minősül. Ennek megfelelően azok az egyesült királyságbeli adóalanyok, akik/amelyek Magyarországon teljesített ügyletük, ügyleteik okán adófizetésre kötelezettek, és Magyarországon nem rendelkeznek gazdasági célú letelepedéssel (gazdasági célú letelepedés hiányában lakóhellyel vagy szokásos tartózkodási hellyel), kötelesek pénzügyi képviselőt megbízni. Ez a kötelezettség attól függetlenül vonatkozik az előzőekben említett adóalanyokra, hogy 2021. január 1-jét megelőzően jelentkeztek be (regisztráltak) adóalanyként Magyarországon, vagy adóalanykénti bejelentkezésükre ezt követően fog sor kerülni (került sor).A pénzügyi képviselő megbízására vonatkozó[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5416
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

3. találat: Pénzügyi képviselő

Kérdés: A pénzügyi képviselőről több jogszabályban olvastam. Ki lehet pénzügyi képviselő?
Részlet a válaszból: […]letelepedésre nem kötelezett. A pénzügyi képviselet ellátására vonatkozó feltételeket az Art. rendezi. Ez alapján kizárólag jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság láthat el ilyen tevékenységet. A Gt. szerint ennek minősül pl. a korlátolt felelősségű társaság, a részvénytársaság. Az Art. további feltételeket is meghatároz a pénzügyi képviselet ellátásához. E szerint kizárólag azok a jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok lehetnek pénzügyi képviselők, amelyeknek a jegyzett tőkéje eléri az 50 millió forintot, vagy ennek megfelelő összegű bankgaranciával rendelkeznek, továbbá nincs az adóhatóságnál nyilvántartott tartozásuk. Az említett összegű jegyzett tőke vagy bankgarancia önállóan értendő, tehát az 50 millió forintot el nem érő jegyzett tőkét[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2004. június 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 771
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , , ,