Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott számítógép-vásárlás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Tiszteletdíj lemondása ellenében a képviselők részére vásárolt laptop számítógépek elszámolása

Kérdés: Települési önkormányzat újonnan megalakult képviselő-testülete munkája segítése érdekében laptop számítógépek beszerzését határozta el a következők szerint. Az önkormányzat (a polgármesteri hivatal) megvásárolja a gépeket, kvázi megelőlegezi az árát, és használatba adja a képviselőknek. Ők rendeletben rögzített módon lemondanak tiszteletdíjukról a vételár erejéig, arra az időtartamra. Ezután a laptop a képviselők saját tulajdonába kerül. Mi az eljárás hivatalos számviteli lebonyolításának rendje? (Nyilvántartásba vétel, écs-elszámolás, kivezetés, továbbszámlázás stb.)
Részlet a válaszból: […]tiszteletdíjnak megfelelő összeg tekinthető lízingdíjnak. A megvásárolt számítógépek pénzügyi elszámolása, üzembe helyezése (használatba adása) állományba vétele tárgyi eszközként az általános szabályok szerint történik. Az értékcsökkenés elszámolása az önkormányzat számviteli politikájában foglaltak figyelembevételével ugyancsak az általános szabályok szerint történik. A tiszteletdíjak, illetve az annak megfelelő lízingdíjak könyvelésénél a bruttó elszámolás elvét kell követni, vagyis a tiszteletdíj megjelenik a személyi juttatások között kiadásként, és a lízingdíj bevételként a 91321. Bérleti- és lízingdíjbevétel előirányzat teljesítése főkönyvi számlán. A lízing futamideje az az időszak, amely az első tiszteletdíjról történő lemondással kezdődik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. november 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1539
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Számítógép értékesítésére jogosult cégek

Kérdés: Az Szja-tv. 2003. január 1-jei módosítása lehetővé teszi számítógép vásárlása esetén az adókedvezmény igénybevételét. Ennek feltétele, hogy a vásárlást az értékesítésre jogosult szervezetek köréből valósítsuk meg. Ehhez ismerni kellene ezen szervezeteket. Kérem, szíveskedjenek megküldeni ezen szervezetek listáját, amennyiben internetről letölthető, úgy az elérhetőséget szíveskedjenek közölni.
Részlet a válaszból: […]számítástechnikai eszköz vásárlása, bérlése, lízingelése is. (Ezzel a témával már foglalkoztunk a Költségvetési Levelek 6. számában a 178. kérdés megválaszolásakor.) A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy a számítógépet, számítástechnikai eszközt olyan cégtől szerezze be, amely a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, valamint[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. július 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 358
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Számítógép-vásárlás után adókedvezmény igénybevétele

Kérdés: A felnőttképzésben részt vevő dolgozónk számítógépet vásárolt, ez után adókedvezményt kíván igénybe venni, ezt az Szja-tv. 2003. január 1-jei módosítása lehetővé teszi. Melyek az adókedvezmény igénybevételének feltételei?
Részlet a válaszból: […]első alapképzésben vesz részt. A kedvezmény igénybevételének emellett további feltétele is van, mégpedig az, hogy a számítástechnikai eszköz megszerzése a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vagy az Oktatási Minisztérium által kiírt pályázat keretében történjen. Az értékesítésre ugyanis csak azok a szervezetek jogosultak, akik e pályázaton nyertesek lesznek, és a minisztériumokkal szerződést kötnek. A pályázat kiírása jelenleg folyamatban van, az értékesítésre jogosult szervezetek meghirdetése csak később történhet meg. Munkavállalójuk tehát ezt a kedvezményt a megvásárolt számítógép után nem tudja igénybe venni, hiszen jelenleg még nincsen[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 178
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

4. találat: Kedvezmény számítógép-vásárláshoz

Kérdés: 2003. január 1-jétől milyen kedvezményt érvényesíthet az a pedagógus, aki számítógépet vásárol?
Részlet a válaszból: […]felsőoktatási intézményben, hitelesített iskolai rendszerű első alapképzésben vesz részt az után az összeg után, amelyet az adóévben számítógép, számítástechnikai eszköz megszerzésére fordított. A kedvezmény alapja a magánszemély nevére kiállított számlában szereplő - a vásárlásra, bérletre, lízingelésre fordított - összeg. A kedvezmény feltétele, hogy a szerzés a Foglalkozáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium vagy az Oktatási Minisztérium által kiírt pályázat keretében[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. december 10.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 126
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,