Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott születési támogatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Önkormányzat által nyújtott születési támogatás adójogi vonzata

Kérdés: Önkormányzatunk 2015. évi szociális rendeletében születési támogatást ad a községben állandó lakóhellyel rendelkező (életvitelszerűen itt tartózkodó) anyának, akinek gyermeke születik. A támogatásnak van-e járulékvonzata, valamint ha ez rászorultsági alapon (jövedelem vizsgálata mellett) történik, akkor is fennáll-e közteher megfizetése az önkormányzatnál?
Részlet a válaszból: […]egészségügyi hozzájárulás terheli.Ha azonban úgy juttatja az önkormányzat ezen támogatást, hogy az az önkormányzat rendeletében meghatározott költségek (pl. pelenka beszerzése, kiságy, tápszer, babaruházat) fedezetére szolgál, és a magánszemély köteles igazolni a cél szerinti felhasználást, akkor az Szja-tv. 7. §-a (1) bekezdésének v) pontja alapján adómentesnek minősülhet, mint jogszabály rendelkezése alapján a cél szerinti felhasználás igazolásával egy­ide­jűleg vagy azt követően a költségek fedezetére folyósított támogatás. Feltétel, hogy a támogatás folyósítására a cél szerinti felhasználás igazolásával egyidejűleg vagy azt követően kerüljön[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. július 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3990