Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott tandíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Tandíj egyéni közterhének átvállalása a munkavállalótól

Kérdés: A Költségvetési Levelek 273. számában megjelent 4915. kérdésre adott válasz számunkra nem egyértelmű. A példa alapján 100 000 Ft a tandíj összege, és 144 720 Ft-ot kell munkaviszonyból származó jövedelemként juttatni. Viszont a 144 720 Ft nettó összege 96 239 Ft.
Részlet a válaszból: […]a munkáltató oldalán 19,5% szochofizetési kötelezettség keletkezik). A 4915. számú kérdésben arról volt szó, hogyan lehet úgy adóköteles tandíjtámogatást adni (100 ezer forintot), hogy a magánszemélynek valójában ne keletkezzen fizetési kötelezettsége (tehát nettó 100 ezer forint legyen a juttatás). Mivel itt nem kifizetői közteherről van szó, hanem azt a magánszemélytől kellene levonni, ha azt a munkáltató át akarja vállalni, az után is meg kell fizetnie a munkaviszonyból származó jövedelem közterheit, illetve abból is le kell vonnia az egyéni közterhet. A konkrét példánál maradva: a 100?000 forint egyéni közterhe 33 500 forint lenne. Ezt szeretnénk a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. május 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4973
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,