Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott terem bérbeadása tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Terem bérbeadásának adózása

Kérdés: Egy központi költségvetési szerv egyik termét tanfolyam céljára bérbe adja. Mi az áfa mértéke? Mi az adó mértéke, ha e szerv fenntartásában lévő iskola a tornatermét sportverseny, illetve bál céljára adja bérbe?
Részlet a válaszból: […]ÉJ-szám alá tartozik. Önálló rendeltetési egységnek minősül az általában vegyes funkciójú építmény önálló funkciójú elkülönült része, függetlenül attól, hogy az építmény - a döntő hányad alapján - miként lett aktiválva, így például az iskolai tornaterem, uszoda, a költségvetési szerv épületében lévő lakás stb. Akkor oktatási célú önálló rendeltetési egység az oktatóterem, ha vissza nem alakítható módon oktatást szolgálóan van berendezve, tehát rögzítették az oktatást szolgáló eszközöket. Az oktatás mint tevékenység tárgyi mentes vagy adóköteles voltát a statisztikai besorolás dönti el. Az SZJ 80-as csoportba tartozó szolgáltatás minősül tárgyi mentesnek, tehát csak az iskolarendszerű oktatás, illetve a képzettséget nyújtó tanfolyamok, továbbá az iskolai, iskolán kívüli oktatást kiegészítő szolgáltatások. Ha tehát a tanfolyam valamilyen hatósági bizonyítványt, jogosítványt ad, vagy meghatározott munkakör ellátásához szükséges[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. október 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 15
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,