Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott üdülési hozzájárulás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Üdülési szolgáltatás adómentessége

Kérdés: Adómentes üdülési szolgáltatásban részesül 2 dolgozónk, családtagjaikkal együtt. A családtagok részére is el kell-e számolnom az üdülési támogatást? Kell-e intézményünknek ezzel összefüggésben valamilyen nyilvántartást vezetnie?
Részlet a válaszból: […]elhunyt munkavállaló közeli hozzátartozója, valamint a szakképző iskolai tanuló, kötelező szakmai gyakorlatának ideje alatt a hallgató, továbbá - ha volt munkáltatója [annak jogutódja] nyújtja részére e juttatást - a nyugdíjban részesülő magánszemély és annak közeli hozzátartozója is.) Ez az adómentesség tehát nemcsak a munkavállalónak nyújtott üdülési szolgáltatásra terjed ki, hanem a közeli hozzátartozók üdülése (vagy annak egy része) is adómentes lehet. Az adómentesség a szolgáltatás piaci értékéből évente magánszemélyenként legfeljebb az adóév első napján érvényes havi minimálbér összegét meg nem haladó részre terjed ki, feltéve, hogy a munkáltató, illetve a szakszervezet üdülési csekk formájában az adóévben nem nyújt ugyanazon magánszemélynek adómentes természetbeni juttatást. E szabályokat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. június 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1715

2. találat: Köztisztviselők részére pénzben kifizetett üdülési hozzájárulás adózása

Kérdés: A Ktv. üdülési hozzájárulás mint egyéb juttatás nyújtására ad lehetőséget. Hogyan alakulnak az adózási szabályok, ha ebben a támogatási formában köztisztviselők részesülnek, nem üdülési csekk, hanem készpénz formájában? Hasonlóan adómentes, mint a Ktv. hatálya alá tartozóknak a ruházati költségtérítés? A dolgozó a teljes összeget kézhez kapja-e, vagy levonások terhelik?
Részlet a válaszból: […]azonban nincs ilyen mentesítő szabály az Szja-tv.-ben. A köztisztviselők az üdülési hozzájárulást a köztisztviselői jogviszonyukra tekintettel kapják, így azt az adózás (és a járulék) szempontjából munkabérnek kell tekinteni. Az üdülési hozzájárulás kifizetésekor a nem rendszeres bérjövedelmekre vonatkozó szabályok szerint kell az adóelőleget levonni. Célszerűbb tehát, ha az intézmény a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott névre szóló[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. november 18.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 535