Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott vagyoni hozzájárulás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Vagyoni hozzájárulás számvitele

Kérdés: A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége alapszabályának értelmében a belépő tagoknak vagyoni hozzájárulást kell fizetni (ez nem tagdíj). Melyik főkönyvi számlára kell ezt könyvelni?
Részlet a válaszból: […]BÖSZ) alapszabályának 1.2. pontja értelmében a BÖSZ rendes tagja kizárólag olyan önkormányzat lehet, aki belépési nyilatkozatot tesz, és abban vállalja, hogy - az alapszabályt magára nézve kötelező érvénnyel elfogadja; - a BÖSZ munkájában tevékenyen részt vesz; - tagdíjat fizet. A tagdíj fizetése a dologi kiadások között kerül elszámolásra. A BÖSZ pártoló tagja lehet az a természetes vagy jogi személy, aki belépési nyilatkozatot tesz, és abban vállalja, hogy - az alapszabályt magára nézve kötelező érvénnyel elfogadja, - a pártoló tagokra vonatkozó - a közgyűlés által meghatározott - pénzügyi hozzájárulást fizet. A vagyoni hozzájárulás feltételei is rögzítésre kerülnek, mely szerint a BÖSZ alapítói a BÖSZ jogerős nyilvántartásba vételt elrendelő bírósági végzés keltétől számított 30 napon[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. február 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3103
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: