Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

4 találat a megadott vizitdíj tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Vizitdíj, kórházi napidíj elszámolása

Kérdés: A befizetett vizitdíjakkal és kórházi napidíjakkal kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy azt melyik főkönyvi számlákon kell könyvelni bevételként? Van-e további teendő ezekkel a díjakkal kapcsolatban (pl. továbbutalás)?
Részlet a válaszból: […]tüntetni. Az OEP visszaigazolása, jóváhagyása után kell az átfutó bevételt a 46. számlacsoportba mint az OEP-től kapott támogatásértékű bevételt átvezetni. Könyvelési tételek: T 311. Pénztár - K 4821. forgalmi számla vizitdíj, kórházi napidíj befizetése T 4821. forgalmi számla - K 46423. Működési célú OEP-jóváhagyás támogatásértékű utáni átvezetés bevételek tb-alapoktól (Kapcsolódó tétel: funkcionális osztályozás) Ha a vizitdíj vagy a kórházi napidíj a vizsgálatot követően érkezik be az egészségügyi szolgáltatást végző költségvetési szervhez, akkor az egyéb követelések között kell a tényleges pénzügyi rendezésig ezeket az összegeket kimutatni. Későbbi befizetés keletkezhet:[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. október 16.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1842
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Vizitdíj könyvelése kiadásként, illetve bevételként az önkormányzatoknál

Kérdés: Kérem, ismertessék az önkormányzatok szemszögéből a vizitdíj kiadásként és bevételként történő könyvelését, a magánszemélynek visszatérített vizitdíj elszámolását (szakfeladat, kiadás főkönyvi számla, a költségvetéstől visszaigénylés utáni bevétel főkönyvi számla)!
Részlet a válaszból: […]főkönyvi számlán kell kiadásként elszámolni. A teljesítés a 851967 Egészségügyi ellátás egyéb feladatai szakfeladaton jelenik meg. A központi költségvetésből megtérített összeget bevételként a 9442. Központosított előirányzatok teljesítése főkönyvi számlán kell kimutatni. A költségvetési beszámolóban, egyéb
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. szeptember 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1782
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

3. találat: Vizitdíj alóli mentesség adókötelezettsége

Kérdés: A 2006. évi CXV. tv. 7. § (7) bekezdése alapján saját dolgozóinknak (közalkalmazottak) szabályzatunk szerint vizitdíj és kórházi napidíj fizetése alól mentességet adunk. Kérdésünk az, hogy mint természetbeni juttatás, élvez-e szja-mentességet? Ha adózni kell e juttatás után, akkor mennyi az adó mértéke, és az adóval növelt alap után kell-e megfizetni a 29 százalék tb-járulékot, és az alap után a 3 százalékos munkaadói járulékot?
Részlet a válaszból: […]szabályok szerint teljesíteni, ha a juttatás megfelel az Szja-tv. 69. §-ában foglaltaknak. Eszerint a juttatás akkor tekinthető természetbeni juttatásnak, ha ahhoz valamennyi munkavállaló azonos feltételekkel és módon hozzájuthat, függetlenül attól, hogy azt ténylegesen igénybe veszi-e vagy sem. Akkor is természetbeni juttatásnak számít a vizitdíj alóli mentesítés, ha azt nem minden munkavállaló részére biztosítják, de a juttatásban részülők körét valamely közös ismérv alapján olyan belső szabályzatban határozzák meg, amelyet valamennyi munkavállaló megismerhet. Ha a vizitdíj alóli mentesítés megfelel az előzőekben leírtaknak, akkor annak értéke (személyenként és a szolgáltatás igénybevétele alkalmaként 300 forint) után a munkáltatót terheli az 54 százalékos személyi jövedelemadó. A juttatás értékének[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. július 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1758
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

4. találat: Vizitdíjak, napidíjak könyvelése

Kérdés: A 2007. 02. 15-étől fizetendő vizitdíj, illetve napidíj befizetéséről a számlát, illetve nyugtát név szerint tételesen szükséges-e iktatni és könyvelni, vagy pedig a napi befizetéseket összesítve iktathatjuk és könyvelhetjük? Amennyiben vizitdíj-automatával történik a fizetés, mi az eljárási rend?
Részlet a válaszból: […]gazdasági műveleteket folyamatosan, zárt rendszerben, áttekinthetően kell bemutatni a kettős könyvvitel rendszerében. A rendelkezés gyakorlati végrehajtása egyrészt azt jelenti, hogy nem lehet feladás alapján negyedévenként könyvelni a pénzforgalmi tételeket, hanem azokat felmerülésük sorrendjében, folyamatosan rögzíteni kell a könyvekben. A folyamatos rögzítés azonban nem zárja ki azt a gyakorlatot, mely szerint ugyanazon kiadási vagy bevételi jogcímű teljesítéseket tételesen nem könyvelnek a főkönyvi számlákon. Vagyis az adott esetben a napi vizitdíj-befizetések naponta egy összegben is elszámolhatók a megfelelő főkönyvi számlán. Megjegyezzük, hogy jelen esetben a befizetésenkénti tételes könyvelés az áttekinthetőséget is zavarná. Az Szt-vhr. 49. §-ának (2) bekezdése a számlarendhez kapcsolódóan[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. március 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1648
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , , ,