Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott belföldi összesítő jelentés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Belföldi összesítő jelentés kapcsán meghatározott 1 000 000 forintos értékhatár

Kérdés: Úgy értesültünk, hogy 2017. július 1-jétől mégsem módosult az Art. azon rendelkezése, amelynek értelmében a belföldi összesítő jelentést már a 100 000 forintot elérő áfatartalmú ügyleteket is szerepeltetni kell az áfabevallásban. Hogyan kell helyesen eljárni 2017. július 1-jétől?
Részlet a válaszból: […]bevezetni tervezett változás hatálybalépését egy évvel elhalasztja. Ezzel egy időben került volna bevezetésre a számlázóprogramok online adatszolgáltatása, azaz a számlázóprogrammal kibocsátott, 100 000 forintot meghaladó összegű áthárított áfát tartalmazó számlák adatairól történő valós idejű adatszolgáltatási kötelezettség, amely értékesítői oldalon kiváltaná az ún. tételes adatszolgáltatási kötelezettséget. A Mód-tv. 231. §-a értelmében a 2017. július 1-jével bevezetni tervezett változás csak 2018. július 1-jén lép hatályba, az ezen szakaszhoz fűzött indokolás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. augusztus 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4527
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,