Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott beszerzési költség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Raktár fenntartásának feltételei

Kérdés: Városunkban az intézményi ellátó szervezetnél a készletbeszerzésekhez kapcsolódó raktárat nem működtetünk. Likviditási nehézségek, illetve adminisztrációs munka és költségtöbblet miatt minden esetben csak annyi készletbeszerzés történik, amennyi adott pillanatban szükséges, és azonnal költségként kerül elszámolásra. A Költségvetési Levelek egy korábbi cikke alapján ezt az állapotot elfogadhatónak lehet minősíteni. Kérdésem az lenne, hogy konkrétan mely törvények foglalkoznak ennek szabályozásával, illetve a raktárüzemeltetés szükségessége köthető-e költségvetési összeghez, illetve egyéb intézményi paraméterhez?
Részlet a válaszból: […]esetén kell raktárat fenntartania. A raktár fenntartását nem a készletek értéke, hanem - a beszerzés gyakorisága, - a feladatellátás, a tevékenység jellege, - a tulajdon védelme stb. szempontok határozzák meg. A költségvetési szerveknek a számviteli politikájukban kell dönteniük arról, hogy mely készleteket raktározza, és melyeket adja át azonnal felhasználásra. A körülmények mérlegelése után dönthet úgy is, hogy minden készletet[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. június 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1721

2. találat: Szoftververzió-váltás költségének elszámolása

Kérdés: Hogyan kell elszámolni a szoftververzió-váltás költségét?
Részlet a válaszból: […]eszközként állományba venni: = ha az új verzió lényegesen többet tud, korszerűbb, mint az alapprogram, akkor a verziót a meglévő programhoz kell aktiválni; = ha az új és a régi verzió között lényeges különbség nincs, akkor az új verzió beszerzési költségét az 55. számlacsoport megfelelő főkönyvi számláján
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2002. november 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 83