Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott devizaellátmány tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Önkormányzattól kapott devizaellátmány

Kérdés: Az önkormányzat egyik dolgozója a testvérvárosi kapcsolatok keretében néhány napos tapasztalatcserére külföldre utazik. Kérdéses számunkra, hogy az utazási és a szállásköltségek megtérítésen felül fizetett "devizaellátmánya" után 2003. évben hogyan kell adóznia.
Részlet a válaszból: […]kifizetett devizaellátmány 50 százaléka után kell szja-t fizetni. A Képv-td-tv. módosítás [267. § (9) bekezdés] 2003. január 1-jétől már nincs hatályban ugyan, de a törvény 83. § (4) bekezdésében foglalt, hatályba léptető rendelkezésének módosítása következtében bármely adóévben kifizetett devizaellátmány 50 százaléka mentesül az adó alól, ha azt költségvetési forrásból fizetik ki. A devizaellátmány utáni adókötelezettség megállapításával összefüggésben költségvetési forrásnak minősül a költségvetési szervek alaptevékenységének eredeti és módosított költségvetési előirányzata (a vállalkozási tevékenység kivételével) a társadalombiztosítási alapoktól és az elkülönített állami pénzalapoktól, a fejezeti kezelésű költségvetési előirányzatokból kiutalt, vissza nem térítendő támogatás a feladat végrehajtásához szükséges külföldi kiküldetésnek a feladatmegrendelésben,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. január 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 170
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,