Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott egyház tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Áttérés kettős könyvelésre

Kérdés: Egyházi intézmény vagyunk. Évekkel ezelőtt áttértünk a kettős könyvvitelre. Az adófolyószámlák akkori egyenlege a főkönyvi számlákra nem került felvezetésre. Tehát a könyvelés és a folyószámlák egyenlege mindig eltér. Milyen könyvelési tétellel lehetne ezt javítani?
Részlet a válaszból: […]főkönyvi számla a 468-os áfa elszámolási számlára.A kérdés felveti annak lehetőségét is, hogy az egyszeres könyvvezetés idején sem jártak el jól az adók könyvelése tekintetében, és az egyszeres beszámolók sem tartalmazták az adók előírását.Sajnos a kérdező azt sem árulta el, hogy pontosan milyen adókról van szó, költségként, ráfordításként elszámolandókról, mint például a szociális hozzájárulási adó, vagy ráfordításként nem elszámolandó, például áfa, szja. Feltételezzük, hogy az adóutalásokat könyvelhették, a bankszámlával történő egyezőség biztosítása miatt, valószínűleg az előírások, kötelezettségek könyvelése maradhatott el.A kötelező mérlegegyensúlyt, illetve azt, hogy a nyitó számlának ne legyen egyenlege, feltehetőleg úgy biztosították, hogy a nyitó számla egyenlegét eredménytartalékba könyvelték. Ha ez történt, akkor az adótartozásokat, túlfizetéseket az előző évek eredménytartaléka terhére kellene elszámolni, és úgy felvinni a könyvekbe. Ha az összes hibahatás eléri valamelyik[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. március 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3922
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Nonprofit szervezet

Kérdés: A kérdésünk egy egyházi társaság szervezeti formájára vonatkozik, amely idősek otthonaként működik. Az intézmény beletartozik-e a nonprofit szervezetek sorába?
Részlet a válaszból: […]társaság),- önszerveződésen és öntevékenységen alapuló szervezet (létrehozását nem törvény rendeli el, s nem is kényszer),- közvetlen politikai hatalom megszerzését és gyakorlását célul nem kitűző szervezet (nem párt),- további elemei a nonprofit szektort alkotó szervezeteknek az önkéntesség, a közjó szolgálata (közcélúság, közhasznúság), a pártpolitikai és egyházi hitéleti tevékenység kizárása.Az idősek otthona nem végez hitéleti tevékenységet, mivel idősek otthonaként[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. október 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3559
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: , ,