Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott ellenőrzés tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Munkavállaló munkaképességének ellenőrzése

Kérdés: Mikor, milyen feltételekkel használhatunk alkoholszondát, hogy ellenőrizzük egy munkavállaló alkoholos befolyásoltságát?
Részlet a válaszból: […]megtartják-e a rájuk vonatkozó rendelkezéseket. A munkáltató a munkaviszonnyal összefüggő magatartása körében ellenőrizheti munkavállalóját.Tehát alapvetően alkalmazható alkoholszonda. Ugyanakkor az alkalmazás feltételeire érdemes figyelmet fordítani, be kell tartani ugyanis az adatvédelmi követelményeket, és a személyiségi jogokra is figyelemmel kell lenni (nem alkalmazható például a szondázás a méltóságot sértő, megalázó módon).Ezért célszerű a munkahelyen részletesen szabályozni egyrészt azt, hogy a munkáltató "zéró toleranciát" hirdet a munkaidőben az alkoholos befolyásoltság tekintetében, másrészt azt, hogy mikor, hogyan végez a munkáltató alkoholszondás vizsgálatot. Előbbi tekintetében érdemes kiemelni, hogy a munkavállaló nemcsak munkaidőben nem fogyaszthat alkoholt, hanem köteles arról is gondoskodni, hogy mire munkába kell állnia, korábbi alkoholfogyasztás miatt se álljon befolyásoltság alatt.Főszabályként a munkáltató akkor végezhet alkoholszondás ellenőrzést, ha felmerül az alkoholfogyasztás gyanúja, illetve más esetekben akkor, ha azt egységesen, minden adott körben érintett munkavállalóra (pl. a teljes brigádra, adott munkakörű összes munkavállalóra) alkalmazzák.Fontos, hogy az Mt. alapján a munkáltató a munkavállalók ellenőrzése keretében akkor alkalmazhat technikai eszközt, ha erről a munkavállalókat előzetesen írásban tájékoztatta. Tehát célszerű belső szabályzatban rendelkezni arról, hogy mikor, milyen feltételekkel végez ilyen vizsgálatot a munkáltató, arról, hogy a munkáltató milyen eszközöket alkalmaz, arról, hogy az alkoholszonda mellett vérvizsgálatot is kérhet a munkavállaló, illetve ennek költségei viseléséről (ha a vérvizsgálat[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2020. február 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5144
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Lezárt időszak bírságolása

Kérdés: 2007-ben átfogó adóellenőrzést tartott az adóhivatal. Mindent rendben találtak, július 25-én jogerőre emelkedett a kiadott elsőfokú határozat. Szeptemberben kaptunk egy újabb határozatot, amely a 2006. évi társaságiadó-előleg feltöltésének elmulasztása miatt mulasztási bírságot állapított meg. A december 20-ai feltöltés helyett valóban csak márciusban fizettünk, de ismereteim szerint a lezárt időszakot ismételten nem lehet ellenőrizni, ezért szerintem jogtalan az "elfelejtett" bírság kiszabása.
Részlet a válaszból: […]adózó által elkövetett hibát, azt már megállapítani nem lehet. Jelen esetben csupán néhány hónap telt el az ellenőrzés lezárása óta, tehát az ismételt ellenőrzés tilalma itt nem érvényesül. Jelen esetben azonban nem is erről van szó! A bevallás utólagos vizsgálata során az adóhatóság azt vizsgálja, hogy az adózó által bevallott kötelezettség megegyezik-e a jogszabályban előírt kötelezettségekkel. Ha hiányosságot állapít meg, akkor a bevalláshoz képest adókülönbözetet tár fel. A feltöltési kötelezettség elmulasztásakor az adóhatóság nem a bevallásban szereplő adó összegét vitatja, hanem azt vizsgálja, hogy az adózó a jogszabályban meghatározott határidőre (december 20.) befizette-e a bevallásban megjelölt összeget. Ha akár csak egy napot késik az adózó,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. november 27.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1886