Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott elszámolás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Közüzemi díjak visszatérítése

Kérdés: Önkormányzatunk egyik intézménye részére az MVM visszautalta az éves elszámolószámlákon szereplő túlfizetések összegét. Ezeken a számlákon az elszámolási időszak átnyúlik előző évről a tárgyévre, feltünteti a szolgáltató az elszámolási időszak teljes számlaösszegét, valamint a korábbi, 11 db részszámlában elszámolt összeget, negatív előjellel. Hogyan könyveljük helyesen ezeket a jóváírásokat, különös tekintettel az előző évet érintő, de idén kiegyenlített számlákra? (Az elszámolószámlákon a teljesítés időpontja idei, az megegyezik a számlakészítés időpontjával.)
Részlet a válaszból: […]teljesítésként történő elszámolása. Amennyiben a visszajáró összeg költségvetési kiadásként a megelőző költségvetési évben teljesült, akkor a jelen költségvetési évben bevételként kell elszámolni. Abban az esetben, ha olyan számlát térítenek vissza, amelyben az eredeti számlán a fogyasztási időszak az előző évet érinti, de a számla az idei költségvetési évben került kifizetésre, akkor a visszatérülést kiadáscsökkentésként kell elszámolni. Az éves elszámolószámlák esetében annak megállapítása, hogy konkrétan a visszatérülés melyik időszakban[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. május 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5466
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,