Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott felelősség tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Egyesület vezető tisztségviselőjének felelőssége

Kérdés: Egyesületben a vezető tisztségviselők az egyesület általi tartozásokért saját vagyonukkal felelnek-e, vagy csak az elnök?
Részlet a válaszból: […]terjedelmének értelmezése a Ptk. 2014. március 15-ei hatálybalépése óta számos kérdést vetett fel, illetve az is kérdéses, hogy a Cstv. és a Ptk. hogyan viszonyulnak egymáshoz. A Kúria joggyakorlat-elemző csoportja is részletesen foglalkozott a vezető tisztségviselők felelősségével. A témát feldolgozó összefoglaló vélemény 2017. február 6-án került elfogadásra, mely a Kúria honlapján is megtalálható.A vezető tisztségviselő az egyesülettel szemben a szerződésszegéssel okozott kárért való felelősség szabályai szerint felel. A felelősség szigorítása a kimentés terén következett be. Az új Ptk. értelmében a szerződésszegéssel okozott kárért való felelősség alól csak akkor lehet mentesülni, ha az érintett bizonyítja, hogy a szerződésszegést ellenőrzési körén kívül eső, a szerződéskötés[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. november 28.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4604
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,