Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott földvédelmi járulék tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Földvédelmi járulék

Kérdés: Az önkormányzat által földvédelmi járulék címén beszedett összeget a tulajdonos kérelme alapján visszafizette, mert nem valósult meg a tervezett átminősítés, belterületbe vonás. Kérdésem az lenne, hogy a visszafizetett összeget szintén a 9-es számlaosztályban (a közhatalmi tevékenységek között) kell-e kimutatni, vagy valamely költségszámlán, illetve pénzeszközátadáson?
Részlet a válaszból: […]megfizetésére az igénybevevőt kötelezi a földhivatal. Kivételt képez ez alól a termőföld belterületbe vonása, ahol a járulékfizetési kötelezettség az önkormányzatot terheli. A kérdéses esetben a tulajdonos által a földvédelmi járulék megfizetése megtörtént, de mivel az átminősítés nem történt meg, a járulék visszafizetésre került. Amikor beérkezik a bankszámlára a tulajdonos által befizetett összeg, akkor azt a közhatalmi tevékenység bevételei között kell elszámolni. Amennyiben a tervezett átminősítés elmaradása miatti visszafizetés még[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2011. november 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3019
Kapcsolódó összes tárgyszó: ,