Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

3 találat a megadott kapcsolt vállalkozás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Transzferár-nyilvántartás

Kérdés: Önkormányzat és 100%-os tulajdonú leány­cégeire vonatkozik-e a transzferár-szabályozás, illetve a nyilvántartási kötelezettség?
Részlet a válaszból: […]vállalkozásnak minősül az önkormányzat 100%-os tulajdonú társasága. A Tao-tv. 18. §-a alapján a kapcsolt felek között a szokásos piaci árat meg kell határozni és nyilván kell tartani (transzferár-nyilvántartás).Mentesülnek a nyilvántartási kötelezettség
A kérdésre adott teljes válasz megjelenítéséhez válasszon a jobb oldali lehetőségek közül,
az Így olvashatja a teljes választ...
...ha előfizetőnk jelentkezzen be felhasználónevének és jelszavának megadásával
illetve
...ha látogató elküldjük e-mailen önnek a választ, ekkor munkhelyi e-mail címének megadásával indíthatja el a folyamatot*
* ingyenes választ évente csak egyszer küldünk.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. április 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3685
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Kapcsolt vállalkozás minősítése

Kérdés: Kapcsolt vállalkozásnak minősül-e a következő megosztás két kft. között?
1. kft.: férj 60%, feleség 40%.
2. kft.: nem egyenes ágbeli rokon 60%, feleség 40% tulajdoni arány.
Részlet a válaszból: […]alkalmazásával - közvetlenül vagy közvetve többségi befolyással rendelkezik;b) az adózó és az a személy, amely az adózóban - a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazá­sá­val - közvetlenül vagy közvetve többségi befolyással rendelkezik;c) az adózó és más személy, ha harmadik személy - a Ptk. rendelkezéseinek megfelelő alkalmazásával - közvetlenül vagy közvetve mindkettőjükben többségi befolyással rendelkezik, azzal, hogy azokat a közeli hozzátartozókat, akik az adózóban és a más személyben többségi befolyással rendelkeznek, harmadik személynek kell tekinteni.A fentiek értelmében a kérdésben[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2012. november 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3304
Kapcsolódó tárgyszavak:

3. találat: Kapcsolt vállalkozások adóhatósági bejelentése

Kérdés: Az önkormányzatnak be kell-e jelentenie az Art. 23. § (4) bekezdés b) pontja szerint az állami adóhatóságnak a kapcsolt vállalkozásait (önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozásait)? Amennyiben igen, ezen túlmenően van-e az ún. szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettsége?
Részlet a válaszból: […]illetve a leányvállalatok között, feltéve hogy az önkormányzat tulajdonában lévő tulajdoni hányad legalább 50% + 1 szavazati jogot jelent. Ebben az esetben a létrejött első szerződéses kapcsolatot követő 15 napon belül az APEH-hez bejelentési kötelezettsége van az önkormányzatnak a kapcsolt vállalkozás adatait illetően. A szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettség alanyait a Tao-tv. tételesen felsorolja. A 18. § (5) bekezdés szerint a nyilvántartási kötelezettség a társasági adó alanyai közül a gazdasági társaságot, az egyesülést, az európai részvénytársaságot, a szövetkezetet, az európai szövetkezetet és a külföldi vállalkozót terheli. A szokásos piaci ár meghatározásával összefüggő nyilvántartási kötelezettségről szóló 18/2003. (VII. 16.) PM rendelet pedig a nyilvántartás készítésének szabályait tartalmazza. A nyilvántartás célja,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. november 11.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2191