Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott kistérségi társulások tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Kistérségi társulás normatívája

Kérdés: Intézményfenntartó társulás székhelye szerinti önkormányzat mikor jár el helyesen, ha az étkezési normatívát átadja a tagintézmény telephelyén étkeztetett önkormányzat részére, vagy ha megvásárolja számla ellenében?
Részlet a válaszból: […]típusát tekintve közös fenntartású, intézményi társulásról esik szó. Az étkeztetési normatívát az kapja, aki az étkeztetési feladatok ellátását végzi a megállapodás szerint. Tehát ha arról rendelkeztek, hogy az étkeztetés a társulás tagjainak (társult önkormányzatoknak) tagintézményeiben szakfeladaton történik, akkor az intézményfenntartó, felügyeleti önkormányzatnak az étkeztetésre igényelt és megkapott normatívát átadja a társult önkormányzat részére. A tagintézmények az étkeztetés működési költségét az étkeztetési normatívából fedezik, mely elszámolás alapja az adott tagintézményben étkeztetett gyermekek létszáma. Azokat a költségeket, amelyek már nem fedezhetők az állami normatívából, az intézmény saját bevételeiből fedezi, továbbá a társult, települési önkormányzat egészíti ki. A feladat ellátásához szükséges pénzügyi fedezet az éves költségvetési rendeletben előirányzatként szerepel. Az étkeztetési normatíva változásáról a fenntartó önkormányzat adatot szolgáltat a társulás részére a tagintézményekben (társulás által fenntartott intézményekben) étkeztetett gyermekek létszáma alapján. A társulás jogosult a normatíva igénylésére, pótigény benyújtására, lemondásra és az elszámolással kapcsolatos teendők elvégzésére. Azt az étkezési normatívát, amit nem használtak fel, a társult önkormányzat visszautalja a társulás számlájára, és ezzel számol majd el az igénylésre és elszámolásra jogosult társulás. Amikor pótigénylés történik, akkor a társulás a Magyar Államkincstártól a[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2009. február 24.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2300

2. találat: Többcélú kistérségi társulások

Kérdés: Egy kistérségi többcélú társulásnál alkalmazásban álló dolgozók munkaszerződéssel vannak felvéve, a környező társulásoknál viszont a dolgozók köztisztviselők. Hová helyezik a jelenleg hatályos jogszabályok ezen társulásokat, illetve milyen kilátás van a jövőre nézve?
Részlet a válaszból: […]társulásoknak: - az egyik esetben a társulás előkészíti, szakmailag, jogilag megalapozza a döntést, tervezetet készít az egyedi hatósági ügy elbírálására, ám magát a döntést a jegyző hozza meg; - a másik társulási formában az előkészítés és a döntés is a társulásban történik, a döntést hozó a hatósági jogkör gyakorlása során a kiadmányozási joggal a társulási megállapodásban megbízott települési önkormányzat jegyzője. Megállapítható tehát, hogy a hatósági igazgatási társulás egy- vagy többfajta, de mindenképpen hatósági ügycsoportba tartozó ügyeket intéz, s a Ktv. hivatkozott rendelkezése alapján a társulás alkalmazottjainak jogviszonya a Ktv. hatálya alá tartozik. A települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásáról szóló 2004. évi CVII. törvény rendelkezései alapján a kistérséget alkotó települési önkormányzatok egyes közszolgálati funkciók optimálisabb ellátása érdekében többcélú kistérségi társulást hozhatnak létre. Egy kistérségben egy többcélú kistérségi társulás alakítható,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. április 4.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1336