Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott közösségi támogatás tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Utólag finanszírozott INTERREG-pályázat kiadásainak elszámolása

Kérdés: Kórházunk az INTERREG Közösségi Kezdeményezés Programok keretei között meghirdetett pályázatot nyert, amelynek finanszírozása utólag a szerződésben meghatározott szakaszonként történik, vagyis meg kell előlegezzük a pályázatban foglaltak megvalósításához szükséges pénzeszközöket. Hogyan kell könyvelni a megtérülésig teljesített kiadásokat, és hogyan kell szerepeltetni a költségvetési beszámolóban? (A pályázat megvalósulási időtartama több év.)
Részlet a válaszból: […]teljesítés torzított előirányzat-felhasználást, esetleg túlkiadást mutat. Amennyiben a pályázat megvalósítása érdekében megelőlegezett kiadásként eszközbeszerzés is történik, azt természetesen állományba kell venni a tőkeváltozással szemben. Az átfutó elszámolás eredményeként a kórház pénzmaradványa (előirányzat-maradványa) is a valós képet tükrözi, mert ha a pályázat nem köti le a pénzeszközt, vagyis nem kell a kiadásokat megelőlegezni, akkor a megelőlegezett összeg a költségvetési maradvány részét képezi. A költségvetési beszámoló könyvviteli mérlegében amennyiben eszközbeszerzés volt, akkor[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. december 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1569
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: