Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

2 találat a megadott magánnyugdíjpénztár tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

1. találat: Nyugdíjpénztári hozzájárulás

Kérdés: Munkáltatónk magán- és önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást kíván fizetni a munkavállalók részére. Kialakíthatók-e a munkáltató által támogatni kívánt csoportok az alábbiak szerint: a) kizárólag magán-nyugdíjpénztári tagok számára a munkabér 2 százaléka b) kizárólag önkéntes pénztári tagsággal rendelkező munkavállalók részére a munkabér 2 százaléka c) azon munkavállalók részére, akik egyidejűleg magán és önkéntes pénztártagsággal is rendelkeznek, csak a magánnyugdíjpénztárba fizetnék a munkabér 2 százalékát?
Részlet a válaszból: […]pénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény (Öpt.) rendelkezéseit is. Az Mpt. 26. § (5) bekezdése értelmében a munkáltató egyoldalú kötelezettségvállalással munkavállalója tagdíját a tagdíjalap mértékének 10 százalékáig kiegészítheti azzal, hogy kötelezettségvállalása minden munkavállalóra azonos mértékben és egyforma feltételekkel vonatkozik A fenti hivatkozás értelmében az a) csoport, a fenti jogszabályoknak megfelelően kerül kialakításra. Az Öpt. 12. § (3)-(4) bekezdése értelmében az önkéntes nyugdíjpénztárba fizetett munkáltatói hozzájárulás minden pénztártag munkavállalóra nézve azonos összegű, vagy munkabérének azonos százaléka lehet, melyet a munkáltató köteles az alkalmazott által választott pénztártól függetlenül egységesen megállapítani. Az egységes megállapítástól a munkáltató eltérhet azon alkalmazottai tekintetében, akik a nyugdíjkorhatárt 15 éven belül töltik be. Ebben az esetben korcsoportonként egységesen kell kialakítani a munkáltatói hozzájárulás mértékét. Az említett rendelkezés értelmében a kialakított b) csoport is megfelel a törvényi előírásoknak. A c) csoport kialakítása azonban mindkét jogszabállyal ellentétes, mivel az Öpt. és az Mpt. is egyértelműen rögzíti, hogy a munkáltató kötelezettségvállalásának minden munkavállalójára nézve egységesnek kell lennie. Amennyiben a munkáltató a pénztárak szerinti támogatást választási lehetőségként cafeteria-rendszerben szabályozza, úgy a munkavállalók választási lehetőségükkel élve dönthetik el, melyik támogatási formát választják, ez esetben az a) és b) választási lehetőséget[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2007. augusztus 14.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1771
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

2. találat: Magánnyugdíjpénztárból történő visszalépés és az adókedvezmény

Kérdés: Fiatal munkatársam jelenleg magánnyugdíjpénztári tag. Azon gondolkodik, hogy élve a lehetőséggel visszalépne a társadalombiztosítási nyugdíj rendszerébe. Nem kell-e visszafizetnie az adókedvezményét? Van-e különbség a nyugdíjjárulék és a nem megállapodás alapján fizetett magán-nyugdíjpénztári tagdíj kedvezménye között?
Részlet a válaszból: […]nyugdíjrendszerbe, az oda a magánnyugdíjpénztár által visszautalt összeg után is megilletné az adókedvezmény. A korábbi évekre elszámolt adókedvezményt tehát nem kell visszafizetnie. Abban az esetben, ha a magán-nyugdíjpénztári tagdíját kiegészítette és további adókedvezményt érvényesített ezen összeg után, és a visszalépéskor nem veszi fel a kiegészítő tagdíj összegét, hanem önkéntes kölcsönös biztosítópénztárba utaltatja át, nem keletkezik adófizetési kötelezettsége.[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2003. augusztus 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 410