Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott működési engedély tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Önkormányzati fenntartású iskola működése

Kérdés: Önkormányzati fenntartású általános és alapfokú művészeti iskolának kell-e működési engedély, vagy csak a nem önkormányzati fenntartásúaknak szükséges? Ha igen, akkor kinek, kitől és mikor kell (kellett volna) ezt kérnie, és mely jogszabály alapján? OKÉV-ellenőrzéssel kapcsolatosan olvastam, hogy az alapító okirat és a telephelyenkénti működési engedély a vizsgálat kiindulópontja.
Részlet a válaszból: […]vételt intéző szervnél. A törvény részletesen leírja, hogy az alapító okiratnak mit kell tartalmaznia, és a nyilvántartásba vétel milyen feltételekkel történik. A közoktatási intézmény a nyilvántartásba vétellel jön létre. A közoktatási törvény 79. §-a viszont külön rendelkezik azokról a közoktatási intézményekről, amelyek nem önkormányzatok által fenntartott nevelési-oktatási intézmények. Ha a nevelési-oktatási intézményt nem az önkormányzat alapítja, akkor csak működési engedély kiadása mellett kezdhető meg a működése. Óvoda és általános iskola esetén a működési engedélyt a területileg illetékes jegyző, alapfokú művészetoktatási intézmény, szakközépiskola, szakiskola, kollégium, gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény, többcélú intézmény, nevelési-oktatási intézmény működési engedélyét az intézmény székhelye szerint illetékes főjegyző adja ki. A működési engedély kiadása iránti kérelemhez az alapító okiratot, pedagógiai programot, működés megkezdéséhez[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2008. december 2.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 2222
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: