Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

11 találat a megadott nyeremény tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdéseket időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez! Túl sok találat esetén az oldal alján lévő keresővel tovább szűkítheti a találatok körét.

1. találat: Utalványsorsolás

Kérdés: Önkormányzatunk falunap keretében a részt vevő látogatók között wellness-szállás-utalványt sorsolt ki. Az utalvány megvásárlását és annak átadását a nyertes részére hogyan kell könyvelni, illetve van-e valamilyen adóvonzata?
Részlet a válaszból: […]vásárláshoz nem kötött egyéb sorsolásos játékok, az ajándéksorsolás vagy nyilvánosan meghirdetett verseny, vetélkedő esetében a nyeremény egészét jövedelemnek kell tekinteni, így azzal szemben nincs lehetőség költségelszámolásra. Ennek megfelelően a nem pénzbeli nyeremény teljes piaci értékének 1,18-szorosa mint adóalap után keletkezik a kifizetőnek 15 százalékos személyijövedelemadó-kötelezettsége.A Szocho-tv. 1. §-a sorolja fel, hogy mely jövedelmek után keletkezik szociálishozzájárulásiadó- (a továbbiakban: szocho-) kötelezettség. Az itt felsorolt jövedelmek között nem szerepel a nyereményből származó jövedelem. Erre tekintettel szochokötelezettség[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. október 12.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5575
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

2. találat: Online nyereményjáték

Kérdés: Intézményünk szeretne online nyereményjátékot indítani, melynek keretében marketingeszközöket vagy az intézményünknél felhasználható fürdőbelépőjegyet lehetne nyerni. Az így kiadott ajándékokkal milyen módon lehet elszámolni? Adózás tekintetében a marketingeszközök beszerzési árával, valamint a belépőjegy-árusításban szereplő összeggel számolva a reprezentáció-hoz hasonló módon egyes meghatározott juttatásként személyijövedelemadó- és szochoköteles?
Részlet a válaszból: […]minősül szerencsejátéknak, akkor sem engedélyre, sem bejelentésre nincs szükség.Ajándéksorsolást engedély nélkül bonyolíthat le olyan adóalany, aki rendszeresen, saját nevében áruk és szolgáltatások értékesítését végzi. Az ajándéksorsolásnak vásárlással vagy szolgáltatás igénybevételével egybekötöttnek kell lennie. A fürdőüzemeltetéssel ennek a feltételnek megfelelnek.A vásárláskor a résztvevőknek sorsjegyet kell adni, ez lehet online letölthető is, a részvétel ingyenes. A nyertest nyilvános húzáson kell kiválasztani. A nyeremény nem lehet pénznyeremény, csak tárgy vagy szolgáltatás. Az ilyen nyereményjáték nem minősül szerencsejátéknak, de adminisztrációs kötelezettségeknek kell eleget tenni, mint például bejelentés a szerencsejáték-felügyelethez, részvételi szabályzat készítése, díjfizetés, elszámolás készítése. A sorsoláson közjegyző jelenléte kötelező.Ajándéksorsolás, egyéb sorsolásos játék esetén a nyeremény egésze jövedelem, azzal szemben nincs lehetőség költségelszámolásra. A nem pénzbeli nyeremény piaci értékének 1,18-szorosa után 15%-os szja-kötelezettsége lesz a kifizetőnek. A nyereményből származó jövedelem után szociális hozzájárulási kötelezettség nem keletkezik. A magánszemély nyerteseknek adó- és járulékfizetési kötelezettsége nem keletkezik. Piaci értéknek megfelel a belépőjegyek értéke, illetve a marketingeszközök beszerzési ára. Fontos, hogy az áfával növelt árat kell az szja adóalapjaként figyelembe venni.Szóba jöhet még a kérdés kapcsán az üzletpolitikai ajándék, promóciós kedvezmény. Ez esetben nem sorsoláshoz kötött a nyeremény, hanem mindenki kapja, aki igényli. Ez a típusú ajándékozás mentes a bejelentési és engedélykötelezettség alól.Szja szempontjából adómentes akkor lehet a promóció, ha megfelel az üzletpolitikai reklám feltételeinek. Az Szja-tv. 1. sz. mellékletének 8.14. pontja szerint adómentes a kifizető általa) üzletpolitikai (reklám-) céllal, a magánszemélyek széles körében nyilvánosan meghirdetett kampány keretében, a juttatás feltételének - ha az nem vetélkedő, nem verseny és nem a szerencsejátékok szervezéséről szóló törvény hatálya alá tartozó sorsolás eredménye - megfelelő magánszemély számára adottaa) árengedmény,ab) visszatérítés vagy áru, szolgáltatás vásárlásához kapcsolódó más kedvezmény, ideértve, ha az - megjelenési formájától függetlenül - árura vagy szolgáltatásra váltható érték;b) üzleti forgalmának növelése érdekében valamely termék megismertetése céljából adott áruminta, azzal, hogy árumintának minősül a képviselt termék olyan jellemző kisebb része vagy mennyisége, amely kizárólag a képviselt termék bemutatására[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. június 29.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5497

3. találat: Tiszta utca, rendes ház

Kérdés: Önkormányzatunk "Tiszta utca, rendes ház" címmel pályázati felhívást tett közzé az önkormányzat közigazgatási területén lévő társasházak részére. A jelentkezőket rangsorolva a legjobban teljesítő (legtisztább) társasházak díjazásban részesülnek. A díj mértéke változó összeg, 120 ezer és 840 ezer forint közötti nagyságrendben. A díjakat a nyertes társasházak részére a szerződéskötést követően tervezzük átutalni. Mivel a díjak felhasználásával a társasházaknak nem kell az önkormányzat felé elszámolniuk, ezért jelen esetben nem beszélhetünk az államháztartásról szóló törvény VI. fejezetében taglalt támogatásokról.
1. Milyen szerződést kell/lehet kötni a társasházakkal, mely alapján a díj összege kiutalásra kerülne? Van-e a szerződéssel kapcsolatban valamilyen egyedi elvárás, aminek a szerződésben mindenképpen szerepelnie kell?
2. Hová, milyen rovatra kell könyvelni a kifizetéskor az összeget?
3. Milyen közteherfizetési kötelezettség merülhet fel a fizetendő díjakkal kapcsolatban, s azt kinek kell fizetnie, az önkormányzatnak vagy a társasháznak?
Részlet a válaszból: […]szerződési feltételeket is közölni kell a pályázatban. A szerződésre vonatkozóan a Ptk. előírásain kívül az Szja-tv.-re kell figyelemmel lenni.Az Szja-tv. 75. §-ának (1) bekezdése szerint a társasház, a társasüdülő tulajdonostársainak közössége (a továbbiakban együtt: társasház) által a közös név alatt megszerzett jövedelem után - függetlenül attól, hogy a tulajdonostársak nem kizárólag magánszemélyek - a társasházat a (2)-(8) bekezdések szerint terheli adókötelezettség.Az Szja-tv. 75. §-ának (6) bekezdése szerint a társasháznak kifizetett adóköteles összegből az adót a kifizető állapítja meg, azt levonja, befizeti, és arról igazolást állít ki a társasház részére, valamint a kifizetőnek az adózás rendjéről szóló törvénynek az adókötelezettséget eredményező, a magánszemélynek teljesített kifizetésekkel,[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. április 20.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5443
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

4. találat: Online farsangi nyereményjáték adózása

Kérdés: Roma önkormányzatunk online farsangot szervez. Lesznek előadók. A gyermekek részére pedig egy versenyt hirdetünk. Aki beöltözik, és a legtöbb lájkot kapja, annak ajándékcsomagot (könyv, csoki) vagy ajándékutalványt (élelmiszerbolti) adunk. Az előbbiekben említett ajándékoknak milyen adóvonzata van?
Részlet a válaszból: […]adott nemzetiséghez tartozó gyermekek vehetnek részt a játékban.Az adózással kapcsolatban vizsgáljuk meg a két adómentes jogcím lehetőségét. Az egyik az Szja-tv. 1. sz. melléklet 8.22 pontja, amely szerint a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezett rendezvényhez, programhoz kapcsolódó utazás, szállás, étkezés értékének a támogatás összegét meg nem haladó része, továbbá az a juttatás, amelyet az államháztartás - a juttatás forrása alapján akár közvetetten is - valamely alrendszeréből, az egyházi jogi személy forrásából, a köznevelési intézmény vagy a szakképző intézmény saját bevételébőla) a sajátos nevelési igényű gyermek, tanuló kulturális, sport- és más hasonló rendezvény alkalmával nem pénzbeli formában kap (ideértve a rendezvényhez kapcsolódó utazást, szállást, étkezést és egyéb, a rendezvénnyel szokásszerűen együtt járó juttatást is);b) a gyermek, tanuló a tanulmányi kirándulás, táborozás, tanulmányi verseny alkalmával kap (ideértve az iskolai könyvjutalmat is).A hivatkozott adómentesség nem alkalmazható, mivel nem tanulmányi versenyről van szó.A másik adómentességi jogcím az Szja-tv. 1. sz. mellékletének 8.35. pontja. E szerint a helyi önkormányzat, a nemzetiségi önkormányzat, az egyesület, az alapítvány, a közalapítvány, az egyházi jogi személy által a lakosság, a közösség széles körét érintő (nem zárt körű), azonos részvételi feltételekkel szervezett kulturális, hagyományőrző, sport-, szabadidős és más hasonló közösségi rendezvényen helyben nyújtott szolgáltatás, helyi fogyasztásra juttatott[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2021. március 9.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 5412
Kapcsolódó tárgyszavak: , , ,

5. találat: Iskolai, illetve egyéb vetélkedő, verseny díjazásának adózása

Kérdés: Szeretném megkérdezni, hogyan adózik az ajándékutalvány, amit jutalmazásként iskolás gyerekeknek adunk, különböző közlekedésbiztonsági és egyéb baleset-megelőzéssel kapcsolatos vetélkedők díjazásaként? Keletkezik-e járulékfizetési, szja-fizetési kötelezettség a juttató és a megajándékozott részéről? Hogyan kell eljárni, ha saját dolgozó kap ajándékutalványt ilyen tárgyú versenyek díjazásaként?
Részlet a válaszból: […]akár közvetetten is - valamely alrendszeréből, az egyházi jogi személy forrásából vagy a köznevelési intézmény saját bevételéből a köznevelésben vagy hasonló képzésben részt vevő gyermek, tanuló a tanulmányi kirándulás, táborozás, tanulmányi verseny alkalmával kap.Tehát a közlekedésbiztonsági és egyéb baleset-megelőzéssel kapcsolatos vetélkedők díjazásaként az iskolai tanulóknak adott ajándékutalvány után a kifizetőnek (ha az az államháztartás alrendszerébe tartozik) nem keletkezik sem adó-, sem egyéb közteherfizetési kötelezettsége, sem a juttató, sem a magánszemély oldalán.Amennyiben a juttatás más magánszemély[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2019. január 15.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4870
Kapcsolódó tárgyszavak: , ,

6. találat: Tombolán történő nyeremény-sorsolással kapcsolatos adminisztratív teendők és adózási kérdések

Kérdés: Ingyen látogatható községi rendezvényen önkormányzatunk tombola lebonyolítását tervezi. Minden, a rendezvényen megjelenő lakos részére térítésmentesen átad 1 db tombolajegyet, amellyel tárgynyereményt lehet nyerni. A tervezett nyereménysorsolásnak milyen szabályai vannak? Milyen adminisztratív és nyilvántartási kötelezettség keletkezik az önkormányzatnál a nyeremények vonatkozásában? Milyen adózási vonzata lesz a nyereményeknek?
Részlet a válaszból: […]a sorsolás ezen feltételeknek megfelel, a sorsolás ("tombola") nem engedélyköteles, azonban a játék szervezőjének a játékot annak lebonyolítása előtt legalább 10 nappal be kell jelentenie a szerencsejáték-felügyeleti hatóságnak (SZF). 3000 forintos illetéket kell fizetni a bejelentéssel egyidejűleg. Amennyiben a fenti, együttes feltételek nem teljesülnek, a sorsolás engedély nélkül szervezett szerencsejáték szervezésének minősülhet, mely bírság kiszabásával szankcionálható.A sorsolást megelőző 10 napon belül a szervezőnek felügyeleti díjat kell fizetnie, amely "tombola" esetében a nyereményalap 1 ezreléke, de legalább 5 ezer forint, legfeljebb 500 ezer forint.A sorsoláson közjegyző jelenléte kötelező, továbbá biztosítani kell a hatósági ellenőrzés lehetőségét.A játékban kisorsolt nyeremények mentesek a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség alól. A nyeremények átvételéről 90 napon belül kell gondoskodni, egyébként az át nem vett nyeremények összege után játékadót kell fizetni.A sorsolásos játék lebonyolításáról a nyeremények átvételére nyitva álló határidő lejártát követő 30 napon belül végelszámolást[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2018. április 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4691
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

7. találat: Támogatói jegyek sorsoláson való részvétele

Kérdés: Községi rendezvényen támogatói jegyek árusítását tervezzük, melynek elsődleges célja a programok költségeihez való lakossági hozzájárulás. A programok egyébként ingyen lesznek látogathatók. A támogatói jegyek sorsoláson is részt vennének, ahol kisebb-nagyobb tárgyakat, felajánlásokat lehetne vele nyerni. A tervezett nyereménysorsolásnak milyen szabályai vannak? (Pl. be kell jelenteni a NAV-hoz, vagy valamilyen más szervhez?) Milyen adminisztratív és nyilvántartási kötelezettség keletkezik az önkormányzatnál a nyeremények vonatkozásában? Milyen adózási vonzata lesz a nyereményeknek?
Részlet a válaszból: […]jegy, tanúsítvány (sorsjegy) kihúzása esetén. A nyerés vagy vesztés kizárólag a szám nyilvános húzásának vagy a sorsjegy azonosítására alkalmas más módszernek (sorsolás) az eredményétől függ.A sorsolásos játékok közül a "tomboláról" az Szjtv. 16. §-ának (1) bekezdése rendelkezik. E szerint nem kell az állami adóhatóság engedélye a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játékhoz, ha- a sorsjegyet kizárólag a sorsolás helyszínén jelen lévők között árusítják, és- a kibocsátott sorsjegyek száma az 5000 darabot, vagy összes értéke az 500 000 forintot nem haladja meg, és- a nyeremények fogyasztói áron számított összértéke, vagy a kisorsolásra kerülő pénzösszeg a kibocsátott sorsjegyek összes értékének 80 százalékát meghaladja.Ha a sorsolás ezen feltételeknek megfelel, a sorsolás ("tombola") nem engedélyköteles, azonban a játék szervezőjének a játékot annak lebonyolítása előtt legalább 10 nappal be kell jelentenie a szerencsejáték-felügyeleti hatóságnak (SZEF). Amennyiben a fenti, együttes feltételek nem teljesülnek, a sorsolás engedély nélkül szervezett szerencsejáték szervezésének minősülhet, mely bírság kiszabásával szankcionálható.A sorsolást megelőző 10 napon belül a szervezőnek felügyeleti díjat kell fizetni, amely "tombola" esetében a nyereményalap 1 ezreléke, de legalább 5 ezer forint, legfeljebb 500 ezer forint.A sorsoláson közjegyző jelenléte kötelező, továbbá biztosítani kell a hatósági ellenőrzés lehetőségét.A játékban kisorsolt nyeremények mentesek a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség alól. A nyeremények átvételéről 90 napon belül kell gondoskodni, egyébként az át nem vett nyeremények összege után játékadót kell fizetni.A sorsolásos játék lebonyolításáról a nyeremények átvételére nyitva álló határidő lejártát követő 30 napon belül végelszámolást kell készíteni és benyújtani a SZEF-hez.Csatolni kell a végelszámoláshoz a sorsolásról készült közjegyzői okirat hiteles példányát is.Ha az engedélyhez nem kötött sorsolásos játékra ("tombola") előírt három feltételéből valamelyik nem teljesül, akkor nem beszélhetünk erről. Ebben az esetben az Szjtv. szerinti, engedélyhez kötött sorsolásos játék jöhet szóba, így például sorsjáték. Sorsjátéknak minősül, ha a rendezvény, amelynek keretében a sorsjáték szervezője ellenérték fejében folyamatos számozással megjelölt, vagy az esetleges nyeremény összegét megjelölő sorsjegyet bocsát ki, és kötelezettséget vállal arra, hogy az előre meghatározott helyen és időben nyilvánosan megtartott sorsoláson, vagy a sorsjegy megvásárlásával egy időben a véletlenszerűen kihúzott számot vagy nyereményösszeget megjelölő sorsjegy birtokosát meghatározott vagyoni értéket képviselő nyereményhez juttatja. Sorsjáték hírközlő eszköz és rendszer útján nem szervezhető.A sorsjáték engedélyköteles, az engedély eltérő rendelkezése hiányában közjegyző jelenlétét kell biztosítani. A[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2017. szeptember 26.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 4559
Kapcsolódó tárgyszavak:

8. találat: Szavalóverseny nyereményének adója

Kérdés: A művelődési központ szavalóversenyt rendezett. A részt vevő gyerekek könyvutalványban részesültek, 2015. január hónapban. A munkáltatónak kell-e járulékot fizetni az utalványok után? 2 gyerek 10 000 forintos, a többi gyerek 5000 forintos utalványt kapott.
Részlet a válaszból: […]2012. évben megszűnt.Az Szja-tv. 69. §-a (1) bekezdésének j) pontja alapján adóköteles természetbeni juttatásnak minősül az ingyenesen vagy kedvezményesen átadott termék, nyújtott szolgáltatás révén juttatott adóköteles bevétel, ha az a kifizető által nyilvánosan, bárki számára azonos feltételekkel meghirdetett vetélkedő, verseny díja, és nem tartozik a nyereményből származó jövedelemre irányadó rendelkezések hatálya alá.A "bárki" feltételnek megfelel, ha az adott település iskolásai részére rendezett szavalóversenyen a település iskolásai közül bárki részt vehet, aki akar.A verseny, vetélkedő nyereménye csak abban az esetben minősül természetbeni juttatásnak, ha az termék vagy nyújtott szolgáltatás. Megfelel a feltételnek az is, ha a nyeremény olyan utalvány, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz, amelyről megállapítható, hogy az mely termékre, szolgáltatásra, vagy milyen termék- vagy szolgáltatáskörben használható fel, és egyebekben a juttatás körülményei megfelelnek az Szja-tv.-ben a természetbeni juttatásokra vonatkozó rendelkezésekben foglaltaknak. Tehát ha az utalvány például könyvutalvány, akkor az megfelel a természetbeni juttatásnak.Amennyiben a vetélkedő, verseny megfelel a felsorolt[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2015. március 17.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3923
Kapcsolódó tárgyszavak: ,

9. találat: Falunapon szervezett tombola­- játékra vonatkozó előírások

Kérdés: Falunapon a helyi önkormányzat tombolát szervez. A tombolatárgy milyen költség? Kell utána adót, járulékot fizetni?
Részlet a válaszból: […]tombolahúzás rendezése engedély nélkül szervezett szerencsejáték szervezésének minősülhet, mely tevékenység 500 ezer forinttól 100 millió forintig terjedő bírság kiszabásával szankcionálható.A tombolajáték - a fenti feltételek teljesülése esetén - nem engedélyköteles, ugyanakkor a szervező köteles a játékot annak lebonyolítása előtt legalább 10 nappal a SZEF felé bejelenteni. A bejelentés illetékköteles, melynek mértéke jelenleg 3 ezer forint.A sorsolási eseményt megelőző 10 napon belül a bejelentésköteles játék szervezőjének a felügyeleti ellenőrzésért igazgatási-szolgáltatási díjat kell fizetni.A fizetendő igazgatási-szolgáltatási díj összege a nem folyamatosan szervezett sorsolásos játék (tombola) nyereményalapjának 1 ezreléke, de legalább 5 ezer forint, legfeljebb 500 ezer forint (a kerekítési szabályok alkalmazásával 1000 forintban meghatározva). A díj megfizetésén túl be kell nyújtani az adóhatósághoz a megfizetésről szóló nyilatkozatot is (SZF36-os nyomtatvány). A nyilatkozat elmulasztása esetén bírságnak van helye, a díj késedelmes megfizetésekor pedig késedelmi pótlék kiszabásának.A sorsoláson közjegyző jelenléte kötelező.A játékban kisorsolt nyeremények mentesek a személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség alól.A kisorsolt nyeremények átvételéről a sorsolás[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2014. november 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3840
Kapcsolódó tárgyszavak:

10. találat: Internetes játékok nyereményének adókötelezettsége

Kérdés: Az interneten számos olyan játékot (pl. kártya) szerveznek, amelyen pénzt lehet nyerni. Kérdésünk az, hogy ezek a nyeremények adómentesek-e, és ha nem, akkor kinek (a játék szervezőjének vagy a nyerteseknek) kell utána az adót megfizetni, és hogyan?
Részlet a válaszból: […]XXXIV. törvényben meghatározott engedélyhez kötött sorsolásos játékból, ajándéksorsolásból, valamint fogadásból származó nyereménynek. Az internetes kártyaversenyen való részvétel tevékenységnek tekintendő, hiszen a játék több óráig, gyakran napokig is eltart, és a játékosok a tevékenységük során kialakuló rangsor alapján részesülnek az előre kitűzött nyereményből. Ezért a verseny kitűzött díjának elnyerésével megszerzett összeg nem tekinthető egyéb jövedelemnek. Az Szja-tv. 16. § (1) bekezdése alapján önálló tevékenység minden olyan tevékenység, amelynek eredményeként a magánszemély bevételhez jut, és amely e törvény szerint nem tartozik a nem önálló tevékenység körébe. A fenti szabály alapján, a kérdéses verseny esetére alkalmazható egyéb jogszabályi hely hiányában a versenyen nyert összeg önálló tevékenységből származó bevételnek minősül. A magánszemély az önálló tevékenységéből származó bevételével szemben elszámolhatja a bevétel megszerzésével kapcsolatban felmerült költségeit, azaz jogosult arra, hogy a verseny során megszerzett összegből levonja a versennyel kapcsolatos költségeit, mint például a nevezési díjat. Erről azonban a magánszemélynek a kifizetés alkalmával nyilatkoznia kell a kifizető részére. Ilyen nyilatkozat hiányában a megszerzett nyeremény 90 százaléka lesz a magánszemély[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2006. április 25.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 1368
Kapcsolódó tárgyszavak: ,
| 1 - 10 | 11 | >>>>>>

Ha nem találta meg amit keresett indítson új keresést