Költségvetési Levelek      
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!
Előfizetőink honlapunkon feltett kérdésére 7 napon belül e-mailben választ adunk!

A találat a megadott önkormányzati lakásalap tárgyszóra

Az Ön által megadott fenti keresési szempont(ok)nak megfelelő kérdést időrendben (legfrissebb elől) jelenítettük meg. Kattintson alább a válasz megjelenítéséhez!

A találat: Önkormányzati lakásalap

Kérdés: Egy önkormányzat lakásalapszámlájának kiadásait és bevételeit tervezi. A kiadások lakásépítési, -vásárlási kölcsönök, a bevételek a kölcsönök visszatérüléseként jelennek meg. A nyújtott kölcsönök és visszatérülésük költségvetési vagy finanszírozási bevételek és kiadások? Amennyiben az önkormányzat úgy dönt, hogy a lakásalap terhére újabb kifizetéseket nem biztosít, a beérkező törlesztésekből megvalósíthatók-e önként vállalt feladatok, tehát saját bevételnek tekinthetők-e a visszatérülések? Ehhez meg kell-e szüntetni a lakásalapszámlát, vagy a lakásalapszámla bevételei átutalhatók-e a fizetési számlára?
Részlet a válaszból: […]juttatott lakásépítési kölcsönökre befizetett törlesztések is az elkülönített számla pénzeszköz-növekedését eredményezték. Sok önkormányzat gazdálkodása megváltozott, a lehetőségek szűkültek, a költségvetés megtervezése egyre nehezebb feladattá vált, és ennek okaként már a költségvetésben nem engedélyezik az előbb megjelölt források tervezését. Vagy csak a kölcsön törlesztésé­ből befolyt összeg felhasználását teszik lehetővé, és ebből igyekeznek a lakásalapot "működtetni", vagy arról hoznak döntést, hogy a lakásalapból már újabb kölcsönt nem nyújtanak, csak a beérkező törlesztéseket kezelik, és amikor már lejártak a nyújtott kölcsönök befizetett törlesztései, akkor a lakás­építési támogatás végleges megszüntetéséről hoznak döntést.A lakásalaphoz tartozó számlát addig nem tudják megszüntetni, míg a törlesztések befizetésre kerülnek, ezeket az összegeket az elkülönített számlán kell kimutatni. A számla megszüntetése csak akkor lehetséges, ha már nem érkeznek be a számlára ezzel a kölcsönnel kapcsolatos törlesztések, részlet­fizetések. A költségvetési kiadásként történő felhasználáskor a pénzösszeg átvezetésre[…] részlet vége a válaszból.
Ha szeretné a választ elolvasni, akkor kérjük kattintson ide!
A válasz időpontja: 2013. március 19.
Az olvasói kérdés sorszáma a Költségvetési Levelek adatbázisban: 3395
Kapcsolódó tárgyszavak:
Kapcsolódó összes tárgyszó: